10:43 13.02.2013

Суд у середу, можливо, допитає свідка у справі Щербаня за відсутності підозрюваної Тимошенко

3 хв читати

Слідчий суддя Печерського районного суду Києва Оксана Царевич у середу, як очікується, продовжить засідання з проведення слідчих дій у кримінальному провадженні про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

7 лютого слідчий суддя О.Царевич частково задовольнила клопотання Ю.Тимошенко, що виявила бажання бути присутньою особисто на засіданні, та перенесла проведення слідчих дій на 13 лютого. О.Царевич також зобов'язала забезпечити доставку Ю.Тимошенко на судове засідання до Апеляційного суду Києва.

Водночас, як поінформувала Державна пенітенціарна служба України, екс-прем'єр "у категоричній формі відмовилася від участі в судовому засіданні для участі в допиті свідка", про відмову складено відповідний акт.

Раніше захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Андрій Кожем’якін заявив, що існує висока ймовірність того, що Ю.Тимошенко 13 лютого доставлять до Києва для допиту свідка.

"Із власних джерел у нас є інформація, що влада планує провести таку акцію. Але з тих самих джерел нам відомо, що рішення вона остаточно не прийняла. Але існує дуже велика ймовірність того, що Юлію Володимирівну буде доставлено до Києва для участі в суді", - сказав А.Кожем’якін журналістам після зустрічі з екс-прем'єром в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" №5, де вона проходить курс лікування.

Інший захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявив, що Ю.Тимошенко ні в письмовій, ні в усній формі не відмовлялася від участі 13 лютого в проведенні слідчих дій.

"Це пряма брехня. Юлія Володимирівна не відмовлялася від жодних поїздок до київського суду. У моїй присутності ми обговорювали це питання із заступником начальника колонії Оксаною Володимирівною. При цьому ніяких заяв із відмовою Тимошенко не писала. Ніяких усних заяв з відмовою Юлія Володимирівна не робила", - сказав С.Власенко агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи інформацію Державної пенітенціарної служби про те, що Ю.Тимошенко в категоричній формі відмовилася від участі в судовому засіданні в Києві.

12 лютого в судовому засіданні у справі стосовно екс-прем'єра про фінансові зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) було оголошено перерву до 5 березня через відсутність підсудної.

Як повідомлялося, члена виконкому Ліберальної партії, депутата Верховної Ради Є.Щербаня розстріляли 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після його прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події в автомобілі. Є.Щербань, його дружина та механік померли внаслідок отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Є.Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань, на прес-конференції 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Ю.Тимошенко та П.Лазаренка до вбивства його батька.

Ю.Тимошенко та П.Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

18 січня 2013 року генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Ю.Тимошенко вручено повідомлення в підозрі її в організації спільно з П.Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів. Санкція статті, за якою їй вручено повідомлення, передбачає довічне ув'язнення. За даними В.Пшонки, Ю.Тимошенко та П.Лазаренко заплатили за вбивство Є.Щербаня $2,8 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА