17:29 27.02.2013

Сумська міськрада схвалила знесення двох пам'ятників Леніну

1 хв читати

Сумська міська рада на сесії 27 лютого більшістю голосів підтримала пропозицію мера про знесення двох пам'ятників Леніну, повідомляє сумське інтернет-видання "Данкор".

За даними видання, міський голова Геннадій Мінаєв звернувся до депутатів із проханням висловити ставлення до його ініціативи, згідно з якою пам'ятник Леніну біля ДК "Хімік" має бути зруйновано та замінено пам'ятником відомому сумському промисловцю Олександру Кравченку. А пам'ятник Леніну в районі Дуровщина має бути переплавлено в пам'ятник засновнику Сум Герасиму Кондратьєву, на честь якого має бути перейменовано й нинішню вул. Кірова.

За пропозицію мера проголосували 43 із 75 депутатів міськради. Проте міський голова Сум за підсумками голосування сказав, що наразі утримається від активних дій, до яких вдався би, якби його підтримали дві треті депутатів.

Як повідомлялося, 15 лютого представники ВО "Свобода" на чолі з народним депутатом І.Мірошниченком демонтували пам'ятник Леніну в Охтирці (Сумська обл.).

16 лютого сумська міліція відкрила кримінальне провадження за фактом знесення пам'ятника Леніну в Охтирці представниками "Свободи" за ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Також у ніч із 23 на 24 лютого невідомі обезголовили пам'ятник Леніну та Надії Крупській у с. Жовтневому (Решетилівський район, Полтавська обл.). У міліції повідомили, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження, деталі події з'ясовуються.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА