09:54 06.03.2013

Як подарунок на 8 Березня жінки почали менше бажати грошей

3 хв читати
Як подарунок на 8 Березня жінки почали менше бажати грошей

Щорічне весняне опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) про те, які подарунки хочуть отримати жінки на 8 Березня, та чи збігається це з планами чоловіків, засвідчило, що в цілому взаєморозуміння майже досягнуто.

Згідно з результатами опитування, перші шість подарунків, які хотіли б отримати жінки - це квіти, турбота й увага, ювелірна прикраса, романтична подорож, туалетна вода або парфуми і косметика, романтична вечеря.

Так, 26% жінок хочуть отримати квіти, 31% чоловіків має намір їх дарувати; 11% жінок не очікують від чоловіків жодних подарунків крім турботи та уваги, і лише 6% чоловіків вважають це подарунком. 8% жінок хотіли б отримати в подарунок ювелірну прикрасу, 10% чоловіків планують їх подарувати; романтичну поїздку хочуть отримати в подарунок 6% жінок, які планують дарувати 5% чоловіків; 5% жінок хотіли б отримати в подарунок туалетну воду, парфуми чи косметику, і 6% чоловіків планують зробити саме такий подарунок.

Романтична вечеря як подарунок на 8 Березня більше подобається чоловікам, ніж жінкам - цей варіант обрали 8% чоловіків і лише 5% жінок.

Водночас 11% жінок зазначили, що не мають людини, від якої вони очікують подарунків, і 5% чоловіків зазначили, що нікому їх дарувати.

Як бачимо, в цілому бажання жінок і плани чоловіків збігаються, значущі відмінності є лише в кількох позиціях: чоловіки дарують квіти частіше, ніж хотіли б жінки (31% чоловіків проти 26% жінок), така сама ситуація з романтичною вечерею (8% чоловіків проти 5% жінок). Турбота й увага на другому місці в ієрархії подарунків - 11% жінок відповіли, що вважають це подарунком, але лише 6% чоловіків попалися на цю вудку.

Зіставляючи дані останнього опитування з відповідями попередніх років, можна зазначити, що порівняно з 2011 роком кількість чоловіків, які планують дарувати квіти, зменшилася (із 35% до 31%), а кількість тих, що планують романтичну вечерю, навпаки, збільшилася (з 4% до 8%).

Жінки почали менше бажати грошей (із 7% у 2011 до 4% у 2013), турботи та уваги (з 14% до 11%) та більше квітів (із 19% у 2011 році до 26% - у 2013-му).

Водночас порівняно з 2011 роком збільшилася кількість чоловіків, яким нема кому дарувати подарунки (із 3% до 5%). При цьому кількість жінок, яким не від кого очікувати подарунків, практично не зменшилась (10,9% у 2011р. та 11,3% - у 2013 р.).

Опитування проводили 8-17 лютого. Методом інтерв'ю опитано 2032 респондентів з усіх областей України та Криму (зокрема з Києва). Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 та за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%; 2,8% - для показників, близьких до 25%; 2,0% - для показників, близьких до 10%; 1,4% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

Росіяни обстріляли Козацьке, постраждали троє людей

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА