10:49 20.03.2013

Івано-Франківська область вводить систему раннього сповіщення населення про загрозу виникнення НС за допомогою SMS

2 хв читати

В Івано-Франківській області введено систему раннього сповіщення населення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій за допомогою розсилки SMS (через оператора мобільного зв'язку компанію "Київстар").

"Ми ухвалили рішення створити систему раннього сповіщення населення нашої області для того, щоб люди могли орієнтуватися й готуватися до надзвичайних ситуацій. Як тільки ми отримуємо інформацію, що очікується паводок, підйом води, штормове попередження, зсув або насувається завірюха, усім цим власникам мобільних телефонів негайно надсилаються SMS", - повідомив голова Івано-Франківської обладміністрації Михайло Вишиванюк на колегії ОДА у вівторок.

Як пояснив начальник управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області Володимир Чернецький, для своєчасного та якісного сповіщення населення про надзвичайну ситуацію залучили системи зв'язку мобільного оператора, зокрема компанії "Київстар", яка покриває на сьогодні майже 95% території області. Він уточнив, що для цього обладміністрація уклала з компанією відповідний договір.

"Схема працює таким чином. Голова цивільного захисту населення області ухвалює рішення про сповіщення населення. Ця інформація про надзвичайну ситуацію надходить до чергового, а ми вже розробили шаблони текстів таких повідомлень, і черговий розсилає їх на місця", - розповів В.Чернецький.

Він зазначив, що така інформація в регіони надійде на мобільні телефони керівників районів і мерів міст, сільських і селищних голів, директорів шкіл, священиків, учителів, депутатів сільрад, які сповістять про загрозу НС тих жителів села, які не мають телефонів.

В.Чернецький також звернувся до присутніх на колегії сільських голів усіх населених пунктів області з проханням надати номери мобільних телефонів, без прізвищ, тих жителів населених пунктів, які проживають у небезпечній зоні, щоб внести їх до бази даних управління ДСНС для розсилки SMS.

"Відсьогодні у разі надходження до нас інформації ця система вже працюватиме", - запевнив В.Чернецький.

На колегії усім присутнім продемонстрували роботу цієї системи: протягом декількох хвилин усі керівники, чиї телефони вже внесено до бази даних управління ДСНС отримали відповідні SMS.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА