12:24 26.03.2013

В Iвано-Франкiвську через негоду не вiдбулася зустрiч депутатiв i представникiв компанiї Chevron

2 хв читати

Депутати Iвано-Франкiвської облради у вiвторок не змогли провести робочу зустрiч iз представниками компанiї Chevron щодо видобутку сланцевого газу на територiї областi через несприятливi погоднi умови.

"Ми планували зустрiч iз представниками компанiї Chevron, екологами, фахiвцями з видобутку сланцевого газу, однак з урахуванням погодних умов i неможливостi вилетiти з Києва через те, що не працює в штатному режимi аеропорт "Бориспiль", ця зустрiч сьогоднi не вiдбудеться. Ми отримали офiцiйнi вибачення з цього приводу вiд керiвництва компанiї "Шеврон Україна", - повiдомив перший заступник голови Iвано-Франкiвської облради Олександр Левицький пiд час проведення дня депутата у вiвторок.

"Була велика зацiкавленiсть у такiй зустрiчi, але ми змушенi вiдкласти її", - додав вiн.

Пiд час дня депутата планувалося розглянути питання про виробництво природного газу iз сланцевих порiд, з яким мав виступити регiональний директор ТОВ "Шеврон Україна" Пiтер Кларк.

Як повiдомлялося, на початку лютого поточного року компанiя Chevron провела iнформацiйнi семiнари для громадськостi щодо видобутку сланцевого газу в чотирьох районах Iвано-Франкiвської областi.

Україна в 2012 роцi провела три конкурси на укладення угод про розподiл продукцiї (УРП): щодо Юзiвської (Харкiвська та Донецька обл.), Олеської (Львiвська та Iвано-Франкiвська обл.) та Скiфської (глибоководний шельф Чорного моря) дiлянок.

Переможцями конкурсу на розробку Олеської дiлянки стала американська Chevron, Юзiвської - англо-голландська Shell, Скiфської - консорцiум на чолi з американською ExxonMobil (40%, оператор), Shell (35%), австрiйською OMV в особi румунської "дочки" Petrom (15%) та НАК "Надра України" (10%).

16 сiчня проект УРП щодо Юзiвської площi погодила Донецька облрада, а 17 сiчня - Харкiвська облрада.

Водночас депутати Львiвської та Iвано-Франкiвського облрад поки що не погодили проекту УРП iз Chevron iз розробки розташованої в цих областях Олеської площi. У зв'язку з цим Chevron розпочав проведення в цих областях громадських слухань з питання видобутку сланцевого газу.

Україна 24 сiчня 2013 року пiдписала угоду про розподiл продукцiї на 50 рокiв з компанiєю Shell, яка iнвестуватиме й видобувати газ на Юзiвськiй площi.

У серединi лютого в Харковi та областi вiдбулися акцiї протесту проти планiв Shell щодо видобутку нетрадицiйного газу.

19 березня компанiї Shell i "Укргазвидобування" отримали згоду мiсцевих жителiв на бурiння пошукової свердловини Ново-Мечебилiвська-100 у Близнюкiвському районi Харкiвської областi в рамках договору про спiльну дiяльнiсть (СД).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА