13:05 28.03.2013

У ДПтС вважають, що Луценку слід погодитися на діагностику

3 хв читати
У ДПтС вважають, що Луценку слід погодитися на діагностику

Засудженому екс-міністру внутрішніх справ України Юрію Луценку пропонують все необхідне для діагностування, і йому слід було б погодитися на медичні процедури, якщо він піклується про своє здоров'я, заявляють у Державній пенітенціарній службі.

"У рекомендаціях клініки "Оберіг" не було конкретно зазначено, де необхідно проводити подальше лікування, а навпаки, воно було прописано у виписаний картці - за місцем отримання амбулаторного лікування з відповідною діагностикою", - розповів у четвер журналістам у Києві перший заступник керівника пенітенціарної служби Сергій Сидоренко, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, де і як продовжуватиметься лікування Ю.Луценка, який відбуває покарання в Менській колонії.

За його словами, для того, щоб зрозуміти, які медичні маніпуляції з Ю.Луценком необхідно проводити в подальшому, необхідна діагностика.

Перший заступник голови ДПтС нагадав, що вже була створена не одна комісія для проведення такої діагностики.

"Але, на жаль, є вимоги самого засудженого - відмовитися від наших послуг і наполягати лише на одному - відвезти його в клініку "Оберіг", - зазначив С.Сидоренко.

Він нагадав, що в пенітенціарній системі та системі охорони здоров'я чітко визначено перелік медичних закладів, де можуть проводитися такі медичні процедури.

"Те, що ми пішли назустріч і дали можливість провести першу діагностику в цій клініці - це виняток у цьому випадку. Всі можливі пропозиції сьогодні надаються, і я вважаю, що, напевно, не це головне для засудженого, тому що коли людина піклується про стан свого здоров'я, і їй пропонують діагностику, то я вважаю, що це треба робити", - висловив думку С.Сидоренко.

"Якщо стан здоров'я дійсно дуже важкий, то людина таки зрозуміє на якомусь етапі, що треба займатися своїм здоров'ям, а не політикою", - наголосив він.

Відповідаючи на уточнювальне запитання агентства "Інтерфакс-Україна", чи означає це, що ДПтС очікує, що Ю.Луценко піде на поступки, перший заступник керівника відомства сказав: "Безумовно".

Як повідомлялося, 27 березня ДПтС повідомила, що Ю.Луценко відмовився від обстеження його лікарем з київської клініки "Оберіг" на базі Чернігівської обласної лікарні. Однак члени медичної комісії, створеної для динамічного спостереження за станом здоров'я Ю.Луценка, у складі професорів київських та чернігівської лікарень, знову прибудуть до пацієнта.

У свою чергу, дружина екс-міністра, народний депутат Ірина Луценко стверджує, що її чоловік наразі не потребує чергового обстеження, і наполягає на продовженні лікування в клініці "Оберіг".

Наприкінці січня 2013 року Ю.Луценку зробили операцію з видалення поліпа в кишківнику в Київській універсальній медичній клініці "Оберіг". Після операції екс-міністра повернули до Менської виправної колонії, де він перебуває під постійним наглядом медперсоналу.

Як стверджує адвокат екс-глави МВС Олексій Баганець, в його підзахисного встановлено ще кілька захворювань: цироз печінки, гепатит, портальна гіпертензія та інші, які потрапляють під перелік діагнозів, за наявності яких людина не може відбувати покарання в умовах позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА