17:24 09.04.2013

Житомирська облрада скасувала дозвіл на розробку титанових родовищ під тиском мітингувальників

2 хв читати

Житомирська облрада під впливом мітингу біля будівлі органу скасувала на засіданні у вівторок дозвіл на розроблення титанових родовищ, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі облради.

"Скасували рішення. Можна сказати, що мітинг біля будівлі облради вплинув на це рішення. Взагалі це рішення планувалося скасувати, але пізніше, на позачерговій сесії в травні. Його мали додатково розглянути, тому що там є свої плюси та мінуси. Мали послухати думку громади, виїхати до цих територіальних громад, де виникло обурення", - розповіли агентству в прес-службі облради.

Співрозмовник агентства зазначила, що пікетувальники (за її словами, близько 300 людей) були дуже наполегливими - проривалися до приміщення. "Це вплинуло, і керівники фракцій вирішили одноголосно, і голова облради підтримав, поставили на голосування це рішення скасувати", - додала вона.

Йдеться про рішення щодо скасування рішення облради від 7 червня 2012 року №609 про надання згоди ДП "НАК Надра України" "Житомирбудрозвідка" стосовно отримання спеціального дозволу на користування надрами.

За таке рішення проголосував 81 депутат зі 101 присутнього.

Водночас біля будівлі облради відбувався мітинг місцевих жителів і представників опозиції проти дозволу щодо титанових руд. На сайті облміліції повідомляється, що загалом акція зібрала близько 150 людей.

"Близько 11.20 один із депутатів запросив до сесійної зали мітингувальників, що призвело до виникнення штовханини і тисняви, внаслідок чого було пошкоджено скло на вхідних дверях", - йдеться в повідомленні.

У міліції зазначають, що правоохоронці "забезпечили пропускний режим до приміщення облради та не допустили масових порушень громадського порядку".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА