17:17 11.04.2013

У Севастополi до 15 травня обiцяють пiдготувати до сезону всi комунальнi пляжi

3 хв читати

До 15 травня комунальнi пляжi Севастополя мають бути готовi до сезону, безпечнi, чистi та безкоштовнi, окреслив завдання комунальному пiдприємству "Благоустрiй" перший заступник голови Севастопольської мiської держадмiнiстрацiї Сергiй Савенков пiд час об'їзду пляжiв мiста.

"15 травня ми маємо вирiшити чи пiдписувати акт прийому готовностi пляжiв чи нi i, може бути, надати завдання в найкоротший термiн усунути зауваження", - сказав С. Савенков.

За його твердженням, головна умова прийому пляжу - максимальна безпека вiдпочивальникiв, як на березi, так i в морi.

"Передусiм - це безпека вiдпочинку севастопольцiв i гостей. Тому будуть водолазнi дослiдження всiх пляжiв та встановлення рятувальних постiв. Застарiлi конструкцiї, якi iснують на бунах, мають бути або приведенi до ладу, або лiквiдованi та огородженi, щоб не було нещасних випадкiв", - наголосив С. Савенков.

Iнше найважливiше завдання, за словами першого заступника градоначальника, - це високий рiвень санiтарного стану кафе, барiв, торгових точок, розташованих на пляжах.

"Тi, що не вiдповiдають санiтарним нормам, з метою тiєї ж безпеки для вiдпочивальникiв, працювати не будуть. Ми пiшли на скорочення торговельних мiсць i залишили лише тi, де дотримано санiтарних норм. Тому, якщо торiк на пляжi "Парк Перемоги" було 116 торгових точок, то в цьому роцi буде 56, до 26 торгових точок скоротили i на пляжi "Омега", - уточнив С. Савенков.

Вiце-губернатор також заявив, що всi незаконнi будови будуть знесенi в судовому порядку, щоб пляжi мали цивiлiзований вигляд i могли претендувати на Синiй прапор.

"На пляжi Омега залишився один бар, який розташований дуже близько вiд моря, але поки що його не знесли, решту знесено, як незаконнi будови. Справи перебувають у судах, але я думаю, що є всi пiдстави для його демонтажу надалi, як це було з низкою незаконно побудованих барiв", - уточнив С. Савенков.

За його словами, тим пiдприємцям, хто 20 рокiв займався бiзнесом, але нiчого в нього не вкладали для полiпшення стану торговельних мiсць, пропонувалося вкладати грошi, розвивати цей бiзнес, але вони вирiшили, що навiщо вкладати грошi, коли вiн так сяк iснує.

"Так бiльше не буде, тому має бути все цивiлiзовано, єдинi архiтектурнi форми, каналiзацiя, туалети, примiщення, де люди можуть їсти i не отруїтися. Тому комунальне пiдприємство, райони намагаються наводити порядки. Мають бути знайденi рiшення, тому, що у влади завдання - не залишити пiдприємцiв без роботи. Це їхнiй бiзнес, хай вони працюють, нехай вкладають грошi. Якщо грошей немає, iнвестори готовi вкладати грошi i надавати цi торговi мiсця цим же пiдприємцям. Якщо у людей є бажання знайти компромiси, то їх буде знайдено", - вважає С. Савенков.

Вiн також зазначив, що особливу увагу буде придiлено безпецi вiдпочинку городян i гостей в кафе i барах пляжiв у вечiрнiй i нiчний час.

"Практика показала, що наведення порядку на такому пляжi як "Омега" в бухтi Омега, сприяло зниженню тут злочинностi. Покращилася ситуацiя i на iнших пляжах", - зазначає С. Савенков.

Стосовно ж питання фiнансування пляжiв, керiвник зазначив, що пiд час перевиконання планових показникiв бюджету, отриманi кошти будуть спрямованi на утримання пляжiв.

"Грошi ж на лiквiдацiю наслiдкiв шторму будуть видiленi", - додав С. Савенков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА