11:06 12.04.2013

Площу перед судом у Харкові, де відбудеться засідання у справі ЄЕСУ, заполонили тролейбуси й автобуси, в деяких - міліція

2 хв читати

Площа перед Апеляційним судом Харківської області, де на 16.00 у п'ятницю призначено засідання Київського райсуду у справі стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яку обвинувачують у зловживаннях корпорації "ЄЕСУ", захаращена тролейбусами, автобусами та маршрутками, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" очевидці.

"Тролейбуси стоять із протилежного боку площі й не підключені до контактної мережі. Чому вони тут стоять - не зрозуміло, оскільки маршрутів тролейбусних тут немає. А з двох боків площа захищена маршрутками й автобусами. У частині з них сидять міліціонери, в частині - люди у звичайному одязі", - розповів агентству один з очевидців.

Крім того, як повідомляють джерела в партії "Батьківщина", по ходу маршу, який планувала опозиція у рамках акції "Вставай, Україно!" від площі Рози Люксембург до площі Руднєва перед судом, працюють працівники комунальних служб, а міст, яким мав пройти марш, заварюють металевими конструкціями.

Робітники говорять, що це пов'язано з передбачуваним ремонтом моста.

Опозиційну акцію "Вставай, Україно!" у Харкові заплановано на 12 квітня, коли призначено чергове засідання суду у справі "ЄЕСУ".

Колона учасників акції протесту на чолі з лідерами опозиції Арсенієм Яценюком, Олегом Тягнибоком та Віталієм Кличком має пройти від площі Рози Люксембург до площі Руднєва, де розташований Апеляційний суд Харківської області, в якому відбуватиметься судове засідання.

11 квітня Харківський окружний адміністративний суд частково задовольнив адміністративний позов Харківської міськради і виніс постанову про обмеження права на свободу зборів "шляхом заборони масової акції, мітингу з маршем".

Народні депутати Арсен Аваков ("Батьківщина") та Ігор Швайка ("Свобода") заявили, що влада готує провокації напередодні акції "Вставай, Україно!" у Харкові, і в ніч на п'ятницю молодики спортивної зовнішності, які використовуватимуть атрибути "Свободи", вчинять акт вандалізму щодо пам'ятника Леніну на пл. Свободи.

Станом на ранок п'ятниці ніяких спроб учинити акт вандалізму щодо пам'ятника Леніну на площі Свободи в Харкові не було.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА