15:01 12.04.2013

Залежність від комп'ютера триває як вітрянка - директор Інституту сімейної та молодіжної політики

2 хв читати

Людям із комп'ютерною залежністю треба пропонувати альтернативне проведення дозвілля, а не переконувати, що потрібно відлучатися від віртуального світу, говорять в Українській спілці психотерапевтів.

"Можливо, краще не так переконувати, як пропонувати щось. У цій ситуації дуже важливі альтернативи. Не говорити, що це погано, а намагатися щось пропонувати", - сказала голова секції системної психотерапії Української спілки психотерапевтів Олена Доброняк на прес-конференції у п'ятницю в Києві.

У свою чергу голова секції системної сімейної психотерапії Київського відділення Української спілки психотерапевтів Володимир Миколенко зазначив, що, безумовно, плюсами віртуального світу є те, що він допомагає бути ближче членам сім'ї, які живуть у різних містах або країнах.

"Можна розглядати як мінус те, що уникнути проблем стало дуже просто: якщо раніше, щоб вийти з конфлікту, комусь із членів сім'ї потрібно було піти до іншої кімнати, надвір, кудись поїхати, то тепер достатньо відвернутися від іншого, надіти навушники та натиснути на кнопку. Ти вже в іншому світі, й тобі не потрібно вирішувати проблеми, які є в реальності", - пояснив він.

В.Миколенко також додав: "На це ми хотіли б звернути увагу, щоб більше людей міркували над питанням, як поєднати плюси, які ми отримали від віртуального світу, з реальним життям, аби була взаємодія".

У свою чергу директор Інституту сімейної та молодіжної політики Андрій Мішин вважає, що бити на сполох у зв'язку з тим, що молоді люди активно використовують можливості Інтернету, не варто.

Він зазначив, що 85% дітей віком від 7 до 16 років мають доступ до комп'ютера, ноутбука, нетбука, смартфону або планшета, а багато дітей віком 12 років уже є користувачами соціальних мереж.

Водночас він наголосив, що активне використання комп'ютерної техніки негативно впливає на здоров'я дітей.

Як розповів А.Мішін, під час профілактичного огляду школярів 10-11-х класів у більше ніж 200 тис. із них щорічно фіксуються зниження гостроти зору, сколіози, порушення постави.

Крім того, він висловив думку: "Це (залежність від комп'ютера - ІФ) триває як дитяча хвороба, вітрянка. За деякими даними, вона триває від кількох місяців до півроку... Якоїсь шкоди порівняно з ігроманією цей світ (віртуальний - ІФ) не завдає. Такої статистики і даних, які свідчили б, що це - соціальне явище, не існує".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Литві відбуваються президентські вибори й референдум про подвійне громадянство

На Харківщині ситуація загострилася, тривають бої в прикордонних районах уздовж держкордону з РФ - Сирський

У понеділок в Україні, крім західних областей, подекуди невеликий дощ - Укргідрометцентр

Повідомлено про підозру чоловіку, який кинув гранату в поліцейського в Броварах - поліція

США запропонували Ізраїлю розвіддані, щоб уникнути вторгнення в Рафах - ЗМІ

Глядачі України на Євробаченні-2024 поставили найвищі бали Швейцарії, Хорватії та Ірландії

Мінкультури подякувало Alyona Alyona & Jerry Heil за гідне представлення України на Євробаченні-2024

Однією з цілей наступу РФ у Харківській області, можливо, є створення "буферної зони" для захисту Бєлгорода - ISW

ППО знищила ворожий БПЛА у Дніпропетровській області - голова ОВА

Унаслідок обстрілу Новоселівки Першої поранено людину - голова Донецької ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА