15:07 16.04.2013

Показання Гайдука йдуть врозріз зі словами попереднього свідка Тарути - прокурор

1 хв читати

Заступник начальника Головного слідчого управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Олег Пушкар заявляє, що свідок Віталій Гайдук фактично спростував показання іншого свідка - бізнесмена Сергія Тарути - у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

"Всі, хто був присутній, прекрасно чув і про наявність конфлікту (ймовірно, прокурор має на увазі конфлікт між ІСД і ЄЕСУ - ІФ), і фактично Гайдук спростував показання попереднього свідка, запрошеного захистом, - пана Тарути. А оскільки Тарута говорив, що конфлікту не було, то Гайдук пояснив, що на рівні Тарути як виконавчого директора, скажімо так, найманого менеджера, конфлікту не було, він проходив на більш серйозних ешелонах", - сказав О.Пушкар журналістам у вівторок після допиту В.Гайдука.

На переконання прокурора, В.Гайдук підтвердив, що "конфлікт існував і нікуди від нього піти було неможливо", тобто, за словами, О.Пушкаря, компанія ЄЕСУ "була нав'язана" Донецької області.

"Також Гайдук підтвердив наявність розмов на підвищених тонах між Євгеном Щербанем і Тимошенко", - сказав прокурор.

Він звернув увагу на те, що свідок заявив, що у нього немає доказів як причетності, так і непричетності Ю.Тимошенко до вбивства Є.Щербаня.

Прокурор розкритикував заяву захисника екс-прем'єр Сергія Власенка про те, що В.Гайдук не підтвердив провини Ю.Тимошенко, зазначивши, що захист вириває слова з контексту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА