15:07 08.05.2013

У шести українських містах відбувся молебень за жертвами Другої світової війни

1 хв читати

У шести містах України у середу відбувся молебень за загиблими у роки Другої світової війни.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", молебень організовано Спілкою української молоді, Молодим народним Рухом та іншими організаціями, які ініціювали проведення Дня пам'яті та єдності 8 травня.

Як повідомили організатори, молебень відбувся у Дніпропетровську, Житомирі, Києві, Херсоні, Черкасах та Чернігові. Такий молебень проводиться вже другий рік поспіль.

Як повідомляється в прес-релізі, розданому під час заходу, ініціатива зумовлено тим, що під час війни українці "захищали свої будинки як у складі Червоної армії, так і в дивізії "Галичина" та УПА, тому більш актуальним, ніж святкування чергової річниці світової перемоги над нацизмом, є об'єднання в жалобі за загиблими".

Панахиду за загиблими воїнами Другої світової війни в Києві проводили священики УГКЦ та УПЦ (КП). Вона пройшла біля хреста жертвам репресій НКВС 1930-1950 рр.. Після цього, учасники перейшли до Арки Дружби народів біля Європейської площі і запустили в повітря паперові ліхтарики з символами країн-учасниць Другої світової війни.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА