11:49 13.05.2013

Досудове розслідування діяльності ОЗУ на чолі з мером Мелітополя завершено - МВС

2 хв читати

Досудове розслідування діяльності групи чиновників на чолі з мером Мелітополя, які організували систему поборів із підприємців, завершено, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України в понеділок.

За даними прес-служби відомства, чиновники організували систему поборів з підприємців, які здійснювали пасажирські перевезення. За рахунок хабарів учасники організованого злочинного угруповання збагатилися на 1,5 млн грн.

Як з'ясувалося під час розслідування, до угрупування увійшли міський голова, два його заступники, начальник одного із секторів виконавчого комітету міської ради, а також директор комунального підприємства.

"Зловмисники створили такі умови, за яких керівники підприємств, що здійснюють перевезення автобусними маршрутами, повинні були сплачувати обов’язкові "грошові внески", - наголошується в повідомленні.

Щомісячна плата з одного транспортного засобу становила від 340 до 800 грн. Ціна при цьому залежала від прибутку, який приносив маршрут.

"За 2011-2012 роки така схема "дозволила чиновникам збагатитися на суму понад 1,5 млн. грн", - наголосили у відомстві.

Чиновники весь час намагалися маскувати свою злочинну діяльність. Вони постійно змінювали способи одержання хабарів – це могло бути перерахування грошових коштів під виглядом благодійних внесків на розвиток міста або сплата за роботи, які фактично не виконувалися.

Учасникам ОЗУ інкримінують скоєння 13 кримінальних правопорушень, зокрема одержання хабарів, перевищення влади або службових повноважень, службове підроблення та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом.

Чиновникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років із конфіскацією майна.

Як повідомлялося, правоохоронні органи Запорізької області підозрюють міського голову Мелітополя Сергія Вальтера в низці злочинів, зокрема, в організації злочинної схеми отримання "мзди" з мелітопольських підприємців-пасажироперевізників. Рішенням Орджонікідзевського райсуду Запоріжжя 8 лютого С.Вальтера було відсторонено від посади міського голови Мелітополя на час проведення слідства.

24 квітня прокуратура області направила до Мелітопольського міського суду обвинувальний акт стосовно п'яти високопоставлених чиновників, учасників ОЗУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА