12:36 16.05.2013

Захисники Лазаренка розраховують, що до кінця травня політик вийде з СІЗО і отримає право тимчасового проживання на території США - ЗМІ

2 хв читати

Заступник голови партії "Громада" Олег Оленюк сподівається, що до кінця травня екс-прем'єр України Павло Лазаренко вийде на волю після піврічного перебування в камері міграційного ізолятора в каліфорнійському містечку Аделант.

"Ми сподіваємося, що до кінця місяця вирішиться питання про статус Павла Івановича (Лазаренка - ІФ) і суд надасть йому право тимчасового проживання в США. Адже в Україну йому повертатися не можна, немає відповідних умов, - сказав у четвер "Комсомольській правді" заступник голови партії "Громада" О.Оленюк.

Плани П.Лазаренка на волі поки що не відомі. Газета повідомляє, що найімовірніше весь вільний час він присвятить родині.

Як повідомлялося, П.Лазаренко, який провів в ув'язненні понад 10 років за фінансові махінації, 1 листопада 2012 р. вийшов з американської в'язниці Terminal Island на свободу.

У Генпрокуратурі України як і раніше заявляють, що тільки-но П.Лазаренко повернеться в Україну, як його заарештують. Адвокати екс-прем'єра уточнюють, що в Україні слідчі йому інкримінують близько 50 кримінальних епізодів: давання хабара, привласнення коштів і зловживання становищем.

8 листопада 2012 р. стало відомо, що П.Лазаренко подав клопотання до Імміграційного суду Сан-Франциско про надання йому тимчасового статусу на право перебування на території США. За інформацією адвоката Марини Долгополої, він перебуває в державній установі, яку використовує імміграційна служба США для утримання осіб, щодо яких вирішуються питання права перебування на території цієї країни.

Згідно з американським законодавством, Імміграційному суду дається півроку на вирішення питання про надання людині права тимчасового перебування на території США або його депортації в рідну країну.

У США екс-прем'єра України П.Лазаренка звинувачували у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 роках. У серпні 2006 року каліфорнійський суд засудив його до дев'яти років в'язниці за відмивання грошей та інші злочини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

На фронті за добу було 106 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 31 атаку окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА