09:20 21.05.2013

Людину, яка напала на журналістку 18 травня, затримали й допитали - депутат Бондаренко

2 хв читати

Людину, яка напала на журналістку "5 каналу" Ольгу Сніцарчук і фотографа видання "Коммерсант" Влада Соделя 18 травня в Києві, затримали й допитали, заявляє депутат Партії регіонів Олена Бондаренко.

"Я маю дані найсвіжіші про те, що людину, яка нападала на журналістку, затримали й допитали", - сказала О.Бондаренко в ефірі телеканал ICTV у понеділок.

Депутат також зазначила, що інформація про те, що лише два журналісти були без журналістських бейджів - неправда: "Коли сталася сутичка з цими молодиками, поруч спокійно й мирно працювали ще кілька журналістів із фотокамерами. Їх не чіпали".

Крім того, О.Бондаренко заявила про необхідність створити парламентську тимчасову слідчу комісію для розслідування ситуації, коли нібито були побиті провокатори, які приїхали на мітинг опозиції на БТР із морквою.

"Ми виступили з ініціативою сьогодні на погоджувальній раді у ВР, ми маємо створити тимчасову слідчу комісію в парламенті для того, щоб розібратися з тими людьми, які ображають журналістів і б'ють громадян, котрі в абсолютно мирній формі спробували "відтролити" Яценюка, - заявила депутат .

Як повідомлялося, 18 травня вдень на вул. Велика Житомирська виник конфлікт між учасниками заходу, який згодом переріс у бійку. Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті кілька людей дістали тілесних ушкоджень.

Унаслідок інциденту постраждала журналістка "5 каналу" О.Сніцарчук і фотограф видання "Коммерсант" В.Содель.

Бійка трапилася під час акції опозиції "Вставай, Україно!" (на Софійській площі) та мітингу під егідою Партії регіонів (на Європейській площі). Інцидент стався поряд із будівлею київського главку МВС.

20 травня стало відомо, що керівництво ГУ МВС України в Києві призначило службове розслідування стосовно бездіяльності співробітників правоохоронних органів під час інциденту на вул. Велика Житомирська 18 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА