16:05 21.05.2013

Богатирьова: Державна політика у сфері охорони здоров'я здійснюється відповідно до міжнародних принципів та рекомендацій ВООЗ

3 хв читати
Богатирьова: Державна політика у сфері охорони здоров'я здійснюється відповідно до міжнародних принципів та рекомендацій ВООЗ

Формування державної політики у сфері охорони здоров'я в Україні здійснюється відповідно до міжнародних стратегій, принципів та рекомендацій Всесвітньої організації здоров'я, заявила міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова у своєму виступі на засіданні 66-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, яка 20-22 травня триває у Женеві (Швейцарія).

Приєднавшись до Декларації Тисячоліття ООН, Україна визначила охорону здоров'я пріоритетом своєї соціальної політики та здійснює цілеспрямовані заходи із підвищення ефективності системи охорони здоров'я, зазначила Р.Богатирьова, додавши, що, виконуючи програму реформ президента України Віктора Януковича, наша країна послідовно здійснює якісну модернізацію медичної сфери, повідомляє прес-служба МОЗ України.

"Нам ще належить пройти довгий шлях, але вже сьогодні ми можемо відзначити відчутні успіхи, які вдалося досягти у сфері охорони материнства і дитинства, боротьбі з епідемією ВІЛ/СНІДу та туберкульозу. Хочу сказати, що Україна готова ділитися своїм досвідом у цих питаннях з іншими країнами-членами ВООЗ", - зазначила міністр.

Одним із головних завдань держави, за словами Р.Богатирьової, є забезпечення довгострокової політики формування сприятливого середовища для збереження здоров'я, підвищення якості та тривалості життя громадян.

"Вирішення завдань у сфері охорони здоров'я, поставлених на національному рівні, ми бачимо в послідовному здійсненні загальнодержавної програми "Здоров'я 2020 - український вимір". Програма передбачає вжиття профілактичних заходів щодо зниження рівня інфекційних хвороб, зокрема, шляхом реалізації стратегій, запропонованих Глобальним самітом із проблем вакцинації. Також вона спрямована на зниження захворюваності та смертності від неінфекційних хвороб, передусім, серцево-судинних і онкологічних", - повідомила керівник МОЗ України.

Розповідаючи про питання, яким українська влада приділяє особливу увагу, Р.Богатирьова зарахувала до них усунення негативного впливу соціальних факторів здоров'я, забезпечення рівного доступу всіх груп населення до медичної допомоги, забезпечення фінансової стійкості системи охорони здоров'я та її прозорості для суспільства, створення умов для збереження здоров'я здорових і формування відповідального ставлення громадян до свого здоров'я.

Для вирішення всіх цих проблем необхідні якісні зміни в інституційній базі охорони здоров'я України, наголосила міністр, і, передусім, створення сучасної системи громадського здоров'я, як основи відповідальності за реалізацію конституційних гарантій громадян.

Як повідомлялося, міністр охорони здоров'я України Р.Богатирьову, яка бере участь у 66-й сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, що проходить у Женеві, обрано віце-президентом Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я від європейського регіону.

Перебуваючи в Женеві, глава МОЗ відвідала штаб-квартиру Всесвітньої організації охорони здоров'я, де у неї відбулася зустріч із генеральним директором ВООЗ Маргарет Чен, провела переговори з регіональним директором Європейського бюро ВООЗ Жужанною Якаб, заступником виконавчого директора Об'єднаної програми ООН з ВІЛ/ СНІДу (ЮНЕЙДС) Луїзом Луресом та з керівниками відомств охорони здоров'я кількох європейських країн. Також Р.Богатирьова зустрілася з виконавчим директором Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією Майклом Дайблом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА