08:45 23.05.2013

"Летючий голландець" мовою оригіналу восени почують Київ, Одеса та Львів

2 хв читати

У вересні 2013 року в трьох містах України - Києві, Одесі та Львові - відбудуться гастролі сучасної постановки Ріхарда Вагнера "Летючий голландець" у рамках святкування 200-річчя від дня народження композитора. Генеральним партнером проекту стала компанія "СКМ".

Як повідомляє прес-служба "СКМ", це - перші гастролі "Летючого голландця", унікальної інтернаціональної постановки, яку глядачі вперше побачили в грудні 2012 року в Донецькому національному театрі опери та балету ім. А.Б.Солов'яненка. З моменту прем'єри постановка йшла лише шість разів з аншлагом і мала приголомшливий успіх, її глядачами стали понад 6300 чоловік.

"Мета, яку поставив перед нами наш акціонер Рінат Ахметов, - гідне життя для людей в Україні. І ми розуміємо, що для досягнення цієї мети, крім виплати податків і зарплат, інвестицій у вирішення екологічних проблем і модернізацію свого виробництва, ми можемо й повинні підтримувати також культурні проекти. Особливо, якщо йдеться про такі великі та масштабні проекти як "Летючий голландець", - прокоментувала директор зв'язків із громадськістю та комунікацій "СКМ" Наталія Ємченко.

Уперше в Україні знаменита опера Вагнера залунала мовою оригіналу, а декорації було оформлено згідно з новими творчими рішеннями, з використанням дворівневої сцени та мультимедійних проекцій. До трупи постановки ввійшли солісти з України, Німеччини та Австрії.

"У постановці брали участь 300 артистів із чотирьох країн. Режисерська група працювала під керівництвом режисера Мари Курочки (Берлін, Німеччина), а підготовка тривала 18 місяців. Точні дати гастрольних постановок буде оголошено в червні 2013 року. Докладнішу інформацію про постановку можна отримати на сайті проекту", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА