10:14 30.05.2013

Автоматичні пункти вагового контролю з'являться на основних транзитних магістралях України до 2015 р. - Азаров

1 хв читати

Основні транзитні магістралі України до 2015 року будуть обладнані автоматичними пунктами вагового контролю, а автомобілі з перевищенням ваги платитимуть штрафи, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Ця перша станція - лише початок. Ми запланували обладнати основні транзитні магістралі протягом 2013-2014 рр. цілими комплексами засобів. Зокрема, автоматичними системами зважування, й ми на законодавчому та нормативному рівні закріпимо сплату коштів до дорожнього фонду за перевищення ваги", - сказав він журналістам у четвер у Київській області після ознайомлення з роботою експериментального автоматичного пункту габаритно-вагового контролю на трасі Київ-Чоп.

Крім того, за словами прем'єра, на магістралях буде обладнано майданчики для перевантаження і розвантаження автомобілів, навантаження на вісь яких перевищує допустимі норми.

М.Азаров додав, що серед власників автомобілів і водіїв буде проведено роз'яснювальну роботу на цю тему, а пункти з розвантаження автотранспорту буде обладнано біля заправки або кафе для того, щоб забезпечити максимальний комфорт водіям.

Глава уряду наголосив, що за результатами роботи першого пункту вагового контролю з’ясувалося, що 80% автомобілів перевищують допустимі навантаження на вісь.

"Ми діятимемо в цьому плані жорстко, тому що стан дорожнього полотна в нас ніякої критики не витримує. Якщо ми й далі так само безгосподарно ставитимемося до своїх доріг, то, незважаючи на вкладені кошти, залишимося без доріг", - заявив М.Азаров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА