15:03 07.06.2013

Діти у низці українських шкіл і дитсадків вживають неякісну імпортну їжу - прокуратура

2 хв читати

Прокурорські перевірки засвідчили, що в дитячих садках та школах деяких регіонів використовують прострочені продукти харчування або неякісні продукти імпортного походження, а також навчальне приладдя неналежної якості.

Як розповів начальник Головного управління захисту прав і свобод дітей Генеральної прокуратури України Володимир Вишинський, майже в кожному з перевірених закладів виявлено використання продуктів після закінчення терміну їх реалізації або без супровідної документації та сертифікатів відповідності, приготування їжі особами, що не пройшли медогляду, без дотримання санітарних норм.

"Як приклади таких правопорушень можу навести такі: у Севастопольській гімназії виявлено м'ясо, термін придатності якого минув ще в грудні минулого року, в школі Миколаївської області використовували продукти, прострочені на півроку. У навчальних закладах Харкова виявлено 150 кг масла з бактеріями групи кишкової палички. В усіх цих випадках, на вимогу прокурорів, неякісну продукцію вилучено та знищено", - наводить слова начальника управління відділ зв'язків зі ЗМІ Генпрокуратури в п'ятницю.

За його словами, перевірки виявили, що діти вживають імпортні продукти сумнівної якості, зокрема, більшість шкільного приладдя, одяг, взуття виготовлено в Китаї, м'ясо для закладів освіти імпортують з Бразилії та Угорщини.

"У 45 дошкільних закладах Сумської області виявлено іграшки та меблі без сертифікатів відповідності. У Ганівському навчально-виховному комплексі Дніпропетровської області денний відпочинок дітей організовано на триярусних ліжках, що заборонено. Другокласники з міста Миколаєва навчаються за столами, які передбачені для старшокласників", - додав В.Вишинський.

Згідно з отриманими даними, протягом минулого року та від початку нинішнього госпіталізовано 224 дитини з отруєннями, пов'язаними з неналежною організацією їх харчування в дитячих закладах.

Начальник управління також розповів, що Держспоживінспекції Київської, Тернопільської, Хмельницької та Чернігівської областей, Києва та Севастополя не ухвалили жодного рішення щодо заборони, а інспекції Київської, Хмельницької областей та Севастополя - жодного рішення про припинення реалізації та виробництва недоброякісної дитячої продукції, хоча прокурори в цих регіонах і містах встановили непоодинокі факти надходження до шкіл і дитсадків низькосортних товарів. За їх втручання припинено понад 100 фактів використання товарів, що становили ризики для споживання дітьми.

В.Вишинський зазначив, що Генпрокуратура для усунення порушень законодавства внесла подання головам Державної санітарно-епідеміологічної служби України та Державної інспекції з питань захисту прав споживачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА