12:53 11.06.2013

У комітеті ВР з охорони здоров'я пропонують дозволити раптові перевірки якості медпрепаратів

1 хв читати

У парламентському комітеті з питань охорони здоров'я пропонують низку заходів, які дадуть змогу зробити фармакологічний ринок прозорішим.

"Ми пропонуємо: у фармацевтичній сфері необхідно дозволити раптові перевірки якості медичних препаратів. Це єдиний спосіб контролю", - заявив народний депутат фракції Партії регіонів, член комітету з питань охорони здоров'я Андрій Шипко на прес-конференції у вівторок у Києві.

Він упевнений, що необхідно прописати чітку законодавчу норму, яка передбачає позбавлення ліцензії на діяльність підприємств, викритих у фальсифікації препаратів.

Крім того, А.Шипко запропонував "ввести унікальне маркування на кожному препараті, щоб відстежити рух препарату від виробника до пацієнта. І в такий спосіб на кожному етапі контролювати, де було введено фальсифікат". Крім того, він заявив про необхідність встановлення касових апаратів у всіх аптеках.

Говорячи про торгівлю медичними препаратами через Інтернет, А.Шипко зазначив: "Ми хочемо, щоб цим займалися відповідні структури, які мають своє приміщення, свою ліцензію - всі структури, аптечні склади, які можна перевірити й відстежити". Він упевнений, що такі заходи виправдані й дадуть змогу зробити фармацевтичний ринок прозорішим, а його учасників - відповідальнішими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА