10:57 21.06.2013

Власник СЕПЕК Курченко купує великий російсько-український медіахолдинг UMH group

3 хв читати
Власник СЕПЕК Курченко купує великий російсько-український медіахолдинг UMH group

Група компаній СЄПЕК, створена Сергієм Курченком, офіційно заявляє про купівлю ним "Українського медіа холдингу" (UMH group) - одного з найбільших медіагравців на українському ринку, що має також значні медіаактиви в Росії.

"Сторони завершили процес переговорів, підписали договір купівлі-продажу 100% акцій і почали фінансувати угоду. На сьогодні сплачено близько 50% від суми угоди", - йдеться в повідомленні СЄПЕК у п'ятницю.

Згідно з ним, завершення угоди планується протягом восьми місяців, наразі 98% акцій передано на зберігання ескроу-агенту (одній з авторитетних юридичних компаній Великої Британії).

До остаточного закриття угоди структури UMH group працюватимуть у тому самому режимі, уточнюється в повідомленні.

"Ми шукаємо прибуткові та перспективні українські медіаоб'єкти. Готові й надалі інвестувати в розвиток ефективних українських ЗМІ. UMH - одне з них. Ми зацікавлені в тому, щоб холдинг став привабливим бізнес-активом", - прокоментував угоду голова наглядової ради ГК СЄПЕК С.Курченко.

За його словами, група розвиватиме наявні ресурси UMH: Інтернет, радіо, телебачення, видавничий бізнес і роздрібну мережу, а також розширить їх перелік, щоб посилити лідерські позиції UMH group на медіаринках України та Росії.

"У планах ГК СЄПЕК на найближчі три роки після отримання прав власності та повного закриття угоди - реінвестувати прибуток UMH group у її розвиток і додатково інвестувати в різні проекти UMH до $100 млн", - зазначається в прес-релізі.

Покупець також заявляє про плани активно розвивати супутні проекти - різні конференції, конкурси ідей, плануючи розпочати з конкурсу "Молодий стартап". "Молодий мільйонер Курченко обере стартап від бізнесмена-початківця і й допоможе його реалізувати", - йдеться в повідомленні групи.

СЄПЕК також заявляє, що підтримуватиме незалежність редакцій, забезпечить можливість дотримання ними журналістських стандартів, а також готова підписати з журналістськими колективами відповідні угоди.

Допомогу в структуруванні та організації операції з боку продавця надала інвестиційна компанія Concorde Capital, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор Ігор Мазепа, який також є міноритарієм UMH. Він уточнив, що також виходить із числа акціонерів холдингу.

Коментуючи оцінки експертів, що ціна операції становила щонайменше $400 млн, директор Concorde Capital сказав, що ця цифра не далека від реальності.

"З точки зору інвестиційного банкінгу - це велика яскрава і дуже складна угода, яких давно не було на нашому ринку, особливо в цьому секторі", - прокоментував продаж UMH І.Мазепа.

На його думку, найголовніше питання після її завершення - ставлення журналістів, які працюють у холдингу, до нової ситуації. "Як громадянин я поділяю можливі занепокоєння, але думаю, що в усіх сторін вистачить розуму, й готовий вірити в те, що новий власник гарантує вільну редакційну політику. Найкращим суддею стане час", - зазначив І.Мазепа.

До медіа-холдингу UMH group входять газети "Аргументы и Факты в Украине", "Комсомольская правда в Украине", тижневики "Корреспондент", "Теленеделя", українська роздрібна мережа "Своя преса" з більше ніж 860 торговельними точками в десяти регіонах. Крім того, холдинг має ліцензії на видання журналів Forbes і Vogue.

UMH group також належать радіостанції - чотири мережеві ("Авторадіо", "Наше Радіо", "Ретро FM", Europa plus) і дві локальні ("Джем FM" і "Голос Столиці"), локальні інформаційні інтернет-ресурси Korrespondent.net, Football.ua, Vgorode.ua, інтернет-портали Bigmir.net і I.ua, www.Dengi.ua, www.Gloss.ua, www.Segodnya.ua, www.iSport.ua, www.KP.ua, www.AiF.ua, www.Novynar.com.ua, www.Ricardo.com.ua, www.Tv.ua. Крім того, до групи входить телеканал "Меню ТБ".

У Росію UMH вийшов у 2003 році. До російського видавничого портфеля холдингу входять шість журналів - "Теленеделя", "Футбол", "Истории из жизни", "Успехи и поражения", "Истории о любви" і "Линия судьбы", а також видавничий дім "Популярная пресса".

UMH не розголошує своїх фінансових показників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Світові лідери шоковані замахом на Фіцо, бажають йому одужання

На Дніпропетровщині загинули двоє залізничників після обстрілів ворога

Ворог продовжує атаки вздовж майже всієї лінії фронту, на харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено п'ятиповерхівку, двох людей госпіталізовано - Синєгубов

ЗМІ: Замах на прем'єр-міністра Словаччини Фіцо скоїв 71-річний письменник Юрай Цинтула

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалий - Синєгубов

Зеленський замінив Еміне Джапарову на Ірину Боровець на посаді голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО - указ

З 00:00 і протягом доби 16 травня в усій Україні діятимуть графіки погодинних відключень

"Укренерго" запровадило з 19:25 до 22:00 контрольовані аварійні відключення для промислових і побутових споживачів у всіх регіонах країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА