10:56 25.06.2013

Поліція розслідує обставини смерті українського гонщика в пустелі на території ОАЕ - МЗС

2 хв читати

У Міністерстві закордонних справ України підтверджують, що український автогонщик Вадим Нестерчук помер унаслідок зневоднення на території Об'єднаних Арабських Еміратів.

"Підтверджуємо, що 24 червня український автогонщик Нестерчук загинув на території (...) Об'єднаних Арабських Еміратів. За нашою інформацією, смерть настала внаслідок зневоднення", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" в. о. директора департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс у вівторок.

За його даними, у зв'язку з технічною несправністю автомобіля, яка сталася під час тренувального заїзду в пустелі, гонщик намагався пішки дістатися найближчого населеного пункту, але помер від зневоднення.

Є.Перебийніс зазначив, що наразі триває поліцейське розслідування цієї справи для з'ясування обставин, за яких сталася смерть українського гонщика.

"Наше посольство тримає це питання на контролі, зокрема щодо репатріації тіла загиблого. Родичів загиблого поінформовано. Наразі ми очікуємо і результатів поліцейського розслідування, і інформації щодо репатріації", - сказав він.

Згідно з інформацією сайта dakar.net.ua, В.Нестерчук загинув у пустелі в ОАЕ під час підготовки до ралі "Шовковий шлях-2013".

Після невдалих спроб вибратися з піску застряглий автомобіль гонщика вийшов з ладу. В.Нестерчук вирушив по допомогу до найближчої траси, а свого напарника, місцевого жителя, залишив поруч з автомобілем і відправив GPS-координати місця розташування авто. Пізніше В.Нестерчук також відправив координати свого місця розташування біля траси.

Рятувальна група, яка допомагає організовувати тренування в пустелі, отримавши координати, одразу вирушила на допомогу українському гонщику. Однак, прибувши на місце, зазначене Вадимом, знайшла його неживим. Другого учасника тренування вдалося врятувати.

"За попередньою версією, смерть українського гонщика настала внаслідок теплового удару та зневоднення організму. Точну причину буде оголошено пізніше", - повідомляється на dakar.net.ua.

В.Нестерчук був відомий в Україні не лише як спортсмен, а і як бізнесмен - він був керівником прокатної та лізингової компанії SIXT (Україна). На початку 2013 року заснував міжнародний благодійний фонд ім. І.Богуна.

Ралійну кар'єру В.Нестерчук розпочав у 2007 році. Брав участь у відомих спортивних змаганнях "Дакар", етапах Кубка світу, російських і українських перегонах.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА