15:32 27.06.2013

Вилучене у "Дата-Айікс ЮЕЙ" обладнання не має відношення до роботи соцмережі "Вконтакте" - Міндоходів

3 хв читати
Вилучене у "Дата-Айікс ЮЕЙ" обладнання не має відношення до роботи соцмережі "Вконтакте" - Міндоходів

Вилучене слідчими у компанії ТОВ "Дата-Айікс ЮЕЙ" комп'ютерне обладнання не має відношення до роботи соціальної мережі "Вконтакте", повідомив начальник прес-служби головного управління Міністерства доходів і зборів України у Києві Микола Ковтуненко на брифінгу четвер.

"Персональні дані користувачів соціальної мережі "Вконтакте" на вилученому обладнанні відсутні. Немає жодного документа, який підтверджує, що вилучене обладнання має відношення до соціальної мережі "Вконтакте", - сказав він.

За словами Н.Ковтуненка, слідчі Державної податкової інспекції у Деснянському районі Києва вилучили обладнання під час досудового розслідування в рамках кримінального провадження за фактом навмисного ухиляння від сплати доходів службовими особами ТОВ "Евос". У рамках цього розслідування було проведено обшук у службових і підсобних приміщеннях ТОВ ""Дата-Айікс ЮЕЙ", під час якого службові особи ТОВ "Дата-Айікс ЮЕЙ" добровільно здали 10 одиниць комп'ютерної техніки з розміщеними на них серверами провайдера, який надавав доступ до мережі Інтернет.

Наразі триває експертиза вилученого обладнання.

"На цьому комп'ютерному обладнанні наші фахівці шукали лише інформацію про роботу компанії "Евос", - сказав Н.Ковтуненко.

За його словами, кримінальне переслідування діяльності соціальної мережі "Вконтакте" на сьогоднішній день не здійснюється і соціальна мережа "Вконтакте" не висловлювала офіційної позиції щодо цього інциденту.

Як повідомлялося, технічний директор соціальної мережі "Вконтакте" Микола Дуров заявив, що правоохоронні органи в Києві вилучили сервери компанії. "Сервери в Києві наразі недоступні, оскільки їх вилучила українська міліція для слідчих дій", - написав він на своїй сторінці ввечері в середу.

М. Дуров пояснив, що розслідується справа про ухиляння від сплати податків місцевої української компанії, яка до "нас жодного відношення не має". "Але фінансові документи цієї компанії нібито можуть перебувати на цих серверах, тому їх вилучають для перевірки", - зазначив він.

За його словами, українські правоохоронні органи вилучили сервери "Вконтакте" без будь-яких законних підстав.

У свою чергу, засновник "Вконтакте" Павло Дуров написав у себе на сторінці в соцмережі, що вартість вилученого обладнання становить півмільйона доларів.

За його словами, на вилучених серверах зберігалися "лише копії відео-та аудіоматеріалів, документів там не може бути суто теоретично".

"У результаті відео-та аудіоконтент в українських користувачів вантажиться повільніше, оскільки всі дані надсилаються безпосередньо з Петербурга", - зазначив П.Дуров.

Він додав: "Сподіваюся, що наглядові органи України оперативно вирішать питання, пов'язане з цим зловживанням: страждають мільйони українських користувачів. Зі свого боку, ми розпочинаємо розширення нашого франкфуртського вузла".

Водночас на сайті "ТСН" з'явилася фотокопія рішення суду, в якому зазначається, що вилучення серверів у компанії ТОВ "Дата-Айікс ЮЕЙ" було здійснено на підставі клопотання слідчого, вони підтверджують наявність підстав вважати, що в приміщеннях компанії "зберігаються речі і документи, що підтверджують свідоме ухилення від сплати податків "іншій компанії. Клопотання було подано за матеріалами досудового розслідування за ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу (ухилення від сплати податків, що призвело до ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах).

"З клопотання слідчого та доданих документів випливає, що за цієї адресою можуть бути вилучені речі і документи, які забезпечать швидке, повне і неупереджене розслідування кримінального провадження і можуть бути доказами під час судового розгляду", - йдеться в постанові.

Згідно з документом надано дозвіл на обшук приміщень службових і підсобних приміщень компанії ТОВ "Дата-Айікс ЮЕЙ" за адресою вул. Гайдара, 50.

Постанова набуває законної сили негайно, оскарженню не підлягає і діє до 25 липня. "Протест проти нього може бути подано під час підготовчого провадження в суді", - йдеться в тексті постанови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА