16:00 27.06.2013

Найбільші медіагрупи України пропонують інтернет-ресурсам використовувати відеоконтент лише на легальних підставах

3 хв читати

Найбільші українські медіагрупи "1+1 Медіа", "Медіа Група Україна", Inter Media Group і StarLightMedia заявляють про намір захищати права інтелектуальної власності на вироблений ними відеоконтент у мережі Інтернет і домогтися легального його розміщення на веб-ресурсах.

"Ми пропонуємо всім майданчикам розміщувати наше відео в нашому плеєрі, який буде у кожної групи. Майданчик бере цей плейер, розміщує, і користувачі можуть бачити наш контент у цьому плеєрі безкоштовно. Ми управлятимемо продажем реклами в цьому плеєрі, а майданчик отримуватиме дохід від того, що на нього йтиме більша кількість користувачів, і вся банерна реклама, все, що навколо плейера, все буде отримувати вона", - сказав на прес-конференції в четвер у Києві голова StarLightMedia Володимир Бородянський.

Він зазначив, що медіагрупи пропонують усім Інтернет-ресурсів до 1 жовтня врегулювати з ними всі питання, пов'язані з використанням їхньго відео. "Такі майданчики отримають статус офіційних партнерів, і ми, зі свого боку, закликатимемо рекламодавців співпрацювати з майданчиками, які легально використовують відео", - сказав В.Бородянський.

Директор "Медіа Група Україна" Федір Огарков наголосив, що така регламентація взаємин не передбачає необхідності платити за відео за винятком особливого контенту, як наприклад футбольні матчі, за ексклюзивні права на показ яких платяться чималі гроші, і цей продукт має особливі умови розповсюдження.

У свою чергу, директор з юридичних питань групи компаній "1+1 Медіа" Тетяна Смирнова назвала неправильною думку про те, що не існує юридичних механізмів захисту прав на контент в Інтернеті. "Вони існують, чинного законодавства, в принципі, загалом достатньо, і є прецеденти судових рішень", - сказала вона.

При цьому представники найбільших українських медіагруп зазначають, що кілька серйозних українських інтернет-майданчиків вже підтримали цю пропозицію про співпрацю. Крім того, за словами голови StarLightMedia В.Бородянского, відеохостинг YouTube вже уклав відповідну угоду, і телевізійні холдинги вже отримують від цього гроші.

Медіагрупи назвали свою ініціативу контент-партнерство "Чисте небо".

За їхніми даними і даними цифрового агентства повного циклу AdPro/Isobar, загальна кількість сайтів із неліцензійним контентом в Україні становить близько 600. У середньому обсяг відеореклами піратських ресурсів із розповсюдження відеоконтенту в 2013 році становитиме 30-35 мільйонів гривень, що дорівнює 80% доходу українського ринку відеореклами.

До складу холдингу StarLightMedia входять шість телеканалів: СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2 і OTV. Також холдингу підконтрольні газети "Факти", "ІнвестГазета", MMR і радіогрупа "Тавр медіа", що управляє шістьма національними станціями: "Російське радіо. Україна", "Хіт FM", Kiss FM, Radio Rocks, "Мелодія" та "Релакс".

До Inter Media Group належать вісім телеканалів: "Інтер", "НТН", "Ентер фільм", "Піксель", "К1", "К2", "Мега" і "MTV Україна".

Холдинг 1+1 Media контролює телеканали "1+1", "2+2", ТЕТ, "Плюсплюс" і "Уніан-ТВ", а також інформагентство "УНІАН", інтернет-проекти "Главред" і "Телекритика".

Media Group Ukraine володіє телеканалами "Україна", "Футбол", а також регіональним телеканалом "Донбас". У видавничому бізнесі основним активом медіакомпанії є газета "Сегодня", у сфері онлайн-контенту - відеосервіс "Oll.tv".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА