12:28 02.07.2013

Міндоходів поки що не повернуло українські сервери "ВКонтакте" - техдиректор мережі

2 хв читати

Міністерство доходів і зборів України поки що не повернуло російській соціальній мережі "ВКонтакте" її українські сервери, повідомив технічний директор мережі Микола Дуров на своїй сторінці у "ВКонтакте".

"Багато людей цікавляться, що відбувається з нашими українськими серверами. Ситуація така: доблесні українські поліцаї почали вивчати та протоколювати вміст усіх дисків усіх украдених ними серверів. За понеділок вони встигли вивчити приблизно один диск (з майже 250). Вони шукають там якусь порнографію, щоб удати, що вони знайшли жахливі сервери, з яких в Україну поширювалася страшна порнографія. При цьому вони хочуть довести, що знайдені файли завантажили саме співробітники ВК, а не користувачі", - повідомив М.Дуров.

Техдиректор соцмережі ще раз додав, що вилучення серверів було незаконним, і що "ВКонтакте" розпочинає облаштування свого франкфуртського вузла.

"Ми тим часом розпочинаємо облаштування нашого франкфуртського вузла. Сервери треба ставити в нормальній країні, а не в бандитів-беззаконників", - резюмує менеджер "ВКонтакте".

Як повідомлялося, 27 червня технічний директор соціальної мережі "ВКонтакте" М.Дуров заявив, що правоохоронні органи в Києві вилучили сервери компанії. "Сервери в Києві наразі недоступні, оскільки їх вилучила українська поліція для слідчих дій", - написав він на своїй сторінці ввечері в середу.

У свою чергу засновник "ВКонтакте" Павло Дуров написав у себе на сторінці в соцмережі, що вартість вилученого обладнання становить півмільйона доларів.

Міндоходів, зі свого боку, зазначило, що вилучене слідчими в компанії ТОВ "Дата-Айікс Юей" комп'ютерне обладнання не має стосунку до роботи соціальної мережі "ВКонтакте". Зокрема, за даними міністерства, слідчі Державної податкової інспекції в Деснянському районі Києва вилучили обладнання під час досудового розслідування в рамках кримінального провадження за фактом навмисного ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ "Евос". У рамках цього розслідування було проведено обшук в службових і підсобних приміщеннях ТОВ "Дата-Айікс Юей", під час якого службові особи ТОВ "Дата-Айікс Юей" добровільно здали десять одиниць комп'ютерної техніки з розміщеними на них серверами провайдера, що надавав доступ до мережі Інтернет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА