16:21 11.07.2013

Саудівську принцесу обвинувачують у торгівлі людьми

2 хв читати

Влада округу Оріндж у штаті Каліфорнія (США) висунула обвинувачення проти принцеси з Саудівської Аравії Мешаель Алайбан у торгівлі людьми, повідомляє в четвер АП.

Сорокадворічна М.Алайбан є однією з дружин саудівського принца Абдель Рахмана бен Насера бен Абдель Азіза аль Сауда.

Принцесу заарештували в американському місті Ірвайн на заході США після того, як в поліцію звернулася її домогосподарка, уродженка Кенії.

Служниця поскаржилася правоохоронцям на те, що саудівська принцеса утримувала її проти волі, зазначає АП.

Постраждала жінка розповіла поліцейським, що її найняли на роботу в Кенії в 2012 році і доправили до Саудівської Аравії, де у неї одразу ж забрали паспорт. Служниця була змушена працювати понаднормово, її зарплата була менше выд обіцяної, і вона не могла виїхати.

М.Алайбан напередодні не з'явилася в суді. Її адвокат заявив, що ця справа - звичайний трудовий спір, і суму застави в розмірі $5млн було встановлено судом лише тому, що його клієнтка багата.

Адвокат додав, що М.Алайбан готова постати перед судом. Саудівська принцеса має у четвер з'явитися до суду округу Оріндж, де їй будуть пред'явлені звинувачення.

Натомість прокурор округу Тоні Ракаукас заявив, що принцеса утримувала домогосподарку з Кенії проти її волі.

"Це не суперечка осіб, які уклали трудовий договір, - сказав він під час слухань. - Це утримування в полоні проти волі".

Суддя заборонив саудівської принцесі залишати країну без дозволу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА