11:57 17.07.2013

МВС звільнило водіїв від необхідності надавати ДАІ квитанції про сплату штрафу за порушення ПДР

2 хв читати
МВС звільнило водіїв від необхідності надавати ДАІ квитанції про сплату штрафу за порушення ПДР

Міністерство внутрішніх справ України вдосконалило процедуру сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху та застосування механізму автоматичного заліку таких штрафів під час отримання коштів.

Це закріплено згідно з наказом МВС № 606 від 20 червня 2013 року, зареєстрованим у Міністерстві юстиції 27 червня за № 1093/23625, який ухвалено у виконання Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава".

Згідно із зазначеним документом також затверджено інструкцію з обміну інформацією між автоматизованою системою "Управління фінансами МВС України" та системою "Національна автоматизована інформаційна система Департаменту ДАІ" (НАІС ДДАІ).

Згідно з інструкцією, завантаження інформації про сплачені штрафи за порушення ПДР відбувається щодня о 14:00, завантаження здійснює відповідний працівник підрозділу ДАІ до автоматизованої системи "Управління фінансами МВС України" пакетів файлів виписок, отриманих у територіальних органах Державної казначейської служби України.

Завантажені файли автоматично генеруються в архівні транспортні файли за сплаченими на звітну дату штрафами в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та зведений транспортний файл України.

Відповідний працівник підрозділу ДАІ здійснює відвантаження архівних транспортних файлів з автоматизованої системи "Управління фінансами МВС України", розархівування і завантаження в НАІС ДДАІ для автоматичного заліку сплачених штрафів.

Після завершення процесу обробки транспортних файлів формується звіт про результати автоматичного заліку. Платежі, за якими не вдалося здійснити автоматичний залік, зачитують у ручному режимі.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" координатор реформи транспортної галузі Координаційного центру з упровадження економічних реформ при президентові України Олександр Кава, вищезазначені нововведення надають можливість українським водіям більше не ходити в ДАІ з квитанціями про сплату штрафів за порушення ПДР, штрафи зараховуватимуть після зарахування коштів на рахунок Держказначейства.

При цьому під час сплати штрафів громадянам необхідно буде в графі "Призначення платежу" платіжних документів вказувати код, що дозволяє ідентифікувати платіж.

Контроль за виконанням зазначеного наказу покладено на заступника голови МВС Віктора Ратушняка.

Наказ набуває чинності з дня його офіційного опублікування.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА