14:49 17.07.2013

На українських серверах "Вконтакте" виявлено незаконний контент із елементами порнографії, відкрито кримінальне провадження

2 хв читати

Міністерство доходів і зборів виявило на українських серверах соціальної мережі "Вконтакте" (РФ) незаконний відеконтент, що містить, зокрема, дитячу порнографію, у зв'язку з чим 11 липня була відкрито кримінальне провадження.

Про це йдеться в документі Міндоходів, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, в документі повідомляється, що 10 липня було завершено комплексну експертизу, яка виявила, що на 265 файлах, вилучених у невстановленої особи, яка діяла від імені мережі "Вконтакте, зберігалася інформація з ознаками порнографічної продукції, зокрема дитячої порнографії, а також контент з ознаками пропаганди культу насильства і жорстокості.

Експертиза встановила, що незаконна інформація містилася на серверах з грудня минулого року, лише в період з 14 до 26 червня її переглянув 31 млн користувачів.

Провадження у справі відкрив слідчий відділ Державної податкової інспекції у Деснянському районі Києва.

Як повідомлялося, 27 червня технічний директор соціальної мережі "Вконтакте" Микола Дуров заявив, що правоохоронні органи в Києві вилучили сервери компанії. "Сервери в Києві наразі недоступні, оскільки їх вилучила українська поліція для слідчих дій", - написав він на своїй сторінці ввечері в середу.

У свою чергу, засновник "Вконтакте" Павло Дуров написав у себе на сторінці в соцмережі, що вартість вилученого обладнання становить півмільйона доларів.

Міндоходів зі свого боку зазначило, що вилучене слідчими у компанії ТОВ "Дата-Айікс ЮЕЙ" комп'ютерне обладнання не має відношення до роботи соціальної мережі "Вконтакте". Зокрема, за даними міністерства, слідчі Державної податкової інспекції у Деснянському районі Києва вилучили обладнання під час досудового розслідування в рамках кримінального провадження за фактом навмисного ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ "Евос". У рамках цього розслідування було проведено обшук в службових і підсобних приміщеннях ТОВ "Дата-Айікс ЮЕЙ", під час якої службові особи ТОВ "Дата-Айікс ЮЕЙ" добровільно здали 10 одиниць комп'ютерної техніки з розміщеними на них серверами провайдера, який надавав доступ до мережі Інтернет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА