10:46 19.07.2013

За жарт про мінування літака в "Жулянах" громадянин Польщі отримав два роки в'язниці

1 хв читати

Солом'янський райсуд Києва засудив до двох років позбавлення волі громадянина Польщі, який у Міжнародному аеропорту "Київ" (Жуляни) налякав екіпаж літака неправдивим повідомленням про бомбу.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Солом'янського району Києва в п'ятницю, у вересні 2012 року 48-річний польський бізнесмен, перебуваючи на борту літака рейсу Київ-Катовіце, заявив стюардесі, що в його валізі лежить бомба.

Прибулі на виклик екіпажу правоохоронці миттєво відреагували на тривожне повідомлення: виліт повітряного судна відклали на чотири години, а всіх пасажирів евакуювали. Фахівці обстежили літак, проте вибухонебезпечних пристроїв або речовин на його борту не знайшли.

Сам винуватець інциденту згодом зізнався, що був нетверезий і повідомлення про бомбу зробив жартома.

"Однак Солом'янський районний суд, оцінивши докази у кримінальній справі, визнав доведеною провину чоловіка у скоєнні кримінального злочину за ч. 1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) і засудив його до двох років в'язниці", - наголошується в повідомленні прес-служби.

Також суд частково задовольнив позовні вимоги авіакомпанії та аеропорту "Київ" і зобов'язав порушника компенсувати завдану ним шкоду на загальну суму понад 70 тис. грн.

Офіційний курс на 19 липня - 7,9930 грн/$1.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА