16:27 25.07.2013

Україна в червнi 2013 року увiйшла до трiйки "лiдерiв" за кiлькiстю заражених мобiльних пристроїв - Мобiльний NQ

2 хв читати
Україна в червнi 2013 року увiйшла до трiйки "лiдерiв" за кiлькiстю заражених мобiльних пристроїв - Мобiльний NQ

Кiлькiсть шкiдливих програм (шкiдливих вiрусiв) на мобiльних пристроях в Українi у другому кварталi 2013 року зросла майже в 5,9 разiв порiвняно з першим кварталом, що зробило країну лiдером за цим показником у свiтi, зазначає провiдний американський розробник антивiрусного програмного забезпечення мобiльного NQ у своєму пiврiчному звiтi в четвер.

Згiдно з його даними, якщо в першому кварталi Україна посiдала 9-те мiсце за кiлькiстю заражених мобiльних пристроїв, то в квiтнi вона вже стала шостою, випередивши набагато бiльш населенi Бразилiю, Iндонезiю та Iндiю, а в червнi увiйшла до трiйки, посунувши Саудiвську Аравiю, Таїланд i США .

NQ Мобiльна вiдзначає, що на частку України i Росiї в другому кварталi припадало близько 20% усiх мобiльних iнфекцiй з часткою Росiї 17,15%. При цьому в червнi, згiдно з поданими графiками, показник Росiї скоротився приблизно до 10,4%, а України - вирiс до 5,9%

Лiдером залишається Китай з 31,7% загалом за квартал i близько 38,9% у червнi.

NQ Мобiльна уточнює, що в абсолютних величинах у першому пiврiччi було виявлено 51,08 тис. вiрусiв (зокрема в другому кварталi - 25 944 тис.) якими були iнфiкованi 21 млн мобiльних пристроїв.

З них 43% входять до найширшої категорiї потенцiйно небажаних програм (ПНП - трояни, шпигунськi програми, спам тощо), 32% вiрусiв призначенi для заробiтку на персональних даних абонентiв i 23% - для повного блокування роботи мобiльних пристроїв.

Згiдно з даними NQ Mobile, загальна кiлькiсть мобiльних вiрусiв у 2012 роцi збiльшилася порiвняно з попереднiм роком у 2,6 рази, а порiвняно з 2010 роком - у 9,6 разiв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА