15:58 27.07.2013

Чоловік, що напав на мера Феодосії, заволодів його барсеткою з грошима - начальник кримської міліції

2 хв читати

Кримська міліція розглядає як основну версію нападу на мера Феодосії Олександра Бартенєва розбійний напад з метою заволодіння особистим майном, заявив начальник кримської міліції Михайло Слєпаньов.

"Ми схиляємося до того, що цей злочин було скоєно як розбійний напад з метою заволодіння особистим майном, оскільки нападник заволодів барсеткою потерпілого, в якій були гроші. Але ми досліджуватимемо й усі інші версії" - сказав М.Слєпаньов на брифінгу в Сімферополі в суботу.

За словами М.Слєпаньова, правоохоронці також розглядатимуть всі інші версії нападу на мера Феодосії, зокрема, пов'язані з комерційною і професійною діяльністю.

Начальник кримської міліції повідомив подробиці нападу. За його словами, О.Бартенєв приїхав близько половини другої ночі додому. Він живе на другому поверсі п'ятиповерхового будинку. Мер поставив машину в особистий гараж і попрямував до своєї під'їзду, у цей час його наздогнав нападник і з відстані приблизно 1,5 м, вистрілив у спину з обрізу мисливської рушниці. Після цього між нападникам і мером почалася боротьба. Як сказав М.Слєпаньов, свідок, якій проживає на 4-му поверсі, почув постріл і побачив, як з під'їзду буквально викотилися двоє чоловіків, один з яких встав і втік.

"На асфальті залишився потерпілий, в якому свідок впізнав свого сусіда, мера Феодосії О.Бартенєва. Свідок вибіг на вулицю, надав першу допомогу постраждалому і доправив його до лікувального закладу." - Розповів М.Слєпаньов.

Посилаючись на інформацію головного лікаря Феодосійського міської лікарні, начальник кримської міліції повідомив, що стан О.Бартенєва стабільно важкий, його життю нічого не загрожує.

За словами М.Слєпаньова, на місці вилучено знаряддя злочину - це обріз мисливської однозарядної рушниці. Правоохоронці висловлюють припущення, що нападник стріляв картеччю.

Неподалік від будинку постраждалого правоохоронці знайшли барсетку О.Бартенєва з документами, але без грошей. Саме тому основна версія - розбійний напад.

На місце події виїжджав сам М.Слєпаньов, його заступники, а також слідчо-оперативна група, криміналісти Науково-дослідного екстреного центру. Весь склад феодосійської міліції було піднято за тривогою.

Наразі на виїздах з міста і на виїздах з Криму виставлено пости.

М.Слєпаньов, зі слів свідків, описав нападника як людину середнього зросту, міцної статури. Інших подробиць він не повідомив в інтересах слідства.

У зв'язку з цієї подією було порушено кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство), та частини 4 с.87 (розбійний напад із застосуванням вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України.

У зв'язку з публікаціями в деяких ЗМІ М.Слєпаньов попросив не пов’язувати напад на мера Феодосії з вбивством мера селища Симеїз Кирила Костенка. Він нагадав, що кримські правоохоронці встановили особу, яку підозрюють у вбивстві К.Костенка, вживаються заходи зі встановлення його місцезнаходження та затримання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА