16:09 29.07.2013

У Севастополі встановлено православний поклонний хрест на спомин про воїнів, що загинули в Кримській війні

1 хв читати

Православний поклонний хрест на спомин про воїнів, загиблих під час оборони Севастополя в Кримській війні 1853-1856 рр., було освячено і встановлено в понеділок у Севастополі на Павлівському мисі Севастопольської бухти.

Як повідомив начальник відділу інформаційного забезпечення Чорноморського флоту Російської Федерації капітан I рангу В'ячеслав Трухачов, 6-метровий хрест було виготовлено у Вітебську з корабельної сосни за ініціативою громадської організації "Морское братство нерушимо" і доставлено в Севастополь напередодні Дня Військово-Морського флоту Росії.

На Павлівському мисі відбувся урочистий мітинг, на якому були присутніми представники командування Чорноморського флоту Росії, ВМС України, Севастопольської міської державної адміністрації, Росвоєнцентру.

Директор студії військових художників ім. М. Грекова Андрій Соколов передав у дар командувачам флотів Росії та України, міській владі Севастополя, храмам Севастопольської єпархії декілька картин на історичну і духовну тематику, написаних художниками студії.

Після освячення поклонного хреста представникам командування ЧФ РФ та ВМС України було вручено пам'ятні грамоти і копії прапорів Мінського та Вітебського полків.

На Павлівському мисі також встановлено меморіальну дошку на честь воїнів білоруських полків, що загинули під час першої оборони Севастополя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА