19:56 17.03.2022

Нова команда Міжнародного Комітету Червоного Хреста приїде до Маріуполя, щойно з'явиться можливість безпечного доступу до міста - Маурер

2 хв читати
Нова команда Міжнародного Комітету Червоного Хреста приїде до Маріуполя, щойно з'явиться можливість безпечного доступу до міста - Маурер

Нова команда співробітників Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) приїде до Маріуполя, щойно з'явиться можливість безпечного доступу до міста, повідомив президент міжнародної гуманітарної організації Петер Маурер.

"Наша команда виїхала разом із тисячами інших жителів з Маріуполя, оскільки наші співробітники не могли пересуватися та працювати в тих конкретних умовах (блокада та обстріли – ІФ). Але ми підготували гуманітарну допомогу та нову команду, яка, щойно буде можливість безпечного доступу до міста, приїде та займе місце співробітників, які покинули місто", - розповів Маурер в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" та телеканалу "Україна 24".

Відповідаючи на запитання, чи мають працівники гуманітарної місії доступ до українських міст і пунктів, які зараз перейшли під тимчасовий контроль російської армії, він повідомив, що в умовах воєнних дій у МКЧХ досі не було можливості розширити свою діяльність, проте "згодом в організації хотіли б бути присутніми на всіх територіях України, під чиїм би контролем вони не були".

Маурер також уточнив, що через нестабільну ситуацію в країні жодні нові офіси та представництва МКЧХ наразі не відкриваються.

"Ми направляємо наших людей туди, де є така можливість. Наприклад, Одеса. Вони живуть у готелі. Адаптуємося до розвитку ситуації. Наразі співробітники Червоного Хреста присутні у Києві, Вінниці, Одесі, Сєверодонецьку, Полтаві, Дніпрі та Кам'янці-Подільському. Також частина представників, як і протягом останніх 8 років, перебувають у Донецьку та Луганську з метою забезпечення гуманітарних потреб місцевого населення", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА