16:45 29.07.2013

Заборгованість із виплати зарплат на державних і комунальних підприємствах України зменшується - Мінсоцполітики

1 хв читати

В Україні спостерігається стійка тенденція до зменшення заборгованості з виплати заробітних плат, стверджує міністр соціальної політики Наталія Королевська.

"Підсумки першого півріччя свідчать про позитивну тенденцію. Вперше за останні місяці загальна сума боргу із зарплати скоротилася на 54,1 млн грн", - сказала Н.Королевська на прес-конференції в понеділок у Києві.

За її словами, за оперативною інформацією Мінсоцполітики, станом на 19 липня тенденція до зменшення заборгованості з зарплати зберігається, і на сьогоднішній день борги з виплати зарплат скоротилися до 935 млн грн.

Водночас Н.Королевська зазначила, що заборгованість з виплати зарплат скорочується на підприємствах державної та комунальної форм власності, тоді як на підприємствах інших форм власності борги із зарплати продовжують зростати.

"На підприємствах державної форми власності з початку року борги зменшилися на 23,8 млн грн, на підприємствах комунальної форми власності - на 26,7 млн грн (на 47%)", - сказала Н.Королевська.

Тим часом, зазначила міністр, на підприємствах інших форм власності борги, станом на 19 липня, становили понад 512 млн грн, а їх зростання становило 22%.

Н.Королевська також наголосила, що зменшити заборгованість із зарплати вдалося на 451 підприємстві. Вона нагадала, що станом на 1 січня 2013 року кількість підприємств-боржників становила 1824, тепер їх кількість скоротилася до 1373.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА