11:30 06.08.2013

Україна розраховує на якнайшвидший початок переговорів щодо постачання продукції Roshen до РФ

2 хв читати

Україна очікує якнайшвидшого початку переговорів із російською стороною щодо зняття заборони на ввезення продукції кондитерської корпорації Roshen до Російської Федерації.

"Ми впевнені, що переговори стосовно зняття заборони на здійснення постачань української кондитерської продукції до Російської Федерації мають відбутися найближчим часом. Ми офіційно звернулися до російської сторони й чекаємо на їхнє рішення", - йдеться в повідомленні МЕРТ із посиланням на першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолія Максюту.

Він зазначив, що українська делегація готова в будь-який час виїхати для проведення відповідних переговорів. А.Максюта вважає, що їх результатом має стати зняття заборони на постачання української кондитерської продукції на період, коли відповідні робочі групи з'ясують причини ембарго на підставі офіційних результатів проведених російською стороною перевірок.

Раніше Україна звернулася з офіційним листом до керівництва Росспоживнагляду про невідкладну зустріч для вирішення питання про заборону ввезення продукції компанії Roshen до РФ.

Росспоживнагляд 29 липня ввів заборону на постачання до РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв'язку з її невідповідністю вимогам щодо якості. Корпорація відкидає ці звинувачення.

Корпорація Roshen, один із найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, має Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва - Вінницька обл.), а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва).

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети й торти. Загальний обсяг виробництва продукції сягає 410 тис. тонн на рік.

Roshen постачає свою продукцію до Росії, Казахстану, Узбекистану, Киргизії, Азербайджану, Вірменії, Молдови, Естонії, Латвії, Литви, США, Канади, Німеччини, Ізраїлю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Покровському напрямку від початку доби відбито 23 атаки - Генштаб ЗСУ

На Харківському напрямку відбулося 12 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 3 ракетних і 38 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА