18:57 12.08.2013

Російський слідчий відмовився відпустити на батьківщину українського рибалку Федоровича - консул

2 хв читати

Слідчий Азовсько-Чорноморського міжрайонного прикордонного відділу прокуратури відмовив у задоволенні клопотання адвоката рибалки Олександра Федоровича, що вижив, щодо повернення його підзахисного в Україну.

"Слідчий відмовив у задоволенні клопотання адвоката, справу передано на розгляд до прокуратури", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" консул Генконсульства України в Ростове-на-Дону Василь Сердега.

За його словами, протягом десяти днів прокуратура має визначити, передавати справу на розгляд до суду чи на дорозслідування слідчому.

"Наша позиція залишається колишньою: ми наполягаємо на невинуватості нашого громадянина та на необхідності повернення його на батьківщину", - сказав В.Сердега.

Згідно з інформацією консула, О.Федорович почувається задовільно, він не втрачає сподівання на вирішення питання щодо свого повернення в Україну.

Відповідаючи на запитання стосовно того, чи триває спільне українсько-російське розслідування цього інциденту, на чому наполягав Київ, дипломат сказав: "Усі підстави для цього є, але у нас немає інформації щодо спільного розслідування".

Як повідомлялося, раніше міністр юстиції України Олена Лукаш заявила, інцидент між українськими рибалками та російськими прикордонниками 17 липня, внаслідок якого загинули четверо українців, виник не в територіальних водах РФ, відповідно, немає підстав для кримінального переслідування рибалки Олександра Федоровича, який вижив. У листі на ім'я російського колеги Олександра Коновалова О.Лукаш зазначила, що Росія встановила прикордонний режим в Азовському морі в межах двох морських миль (близько 4 км) від берега. Водночас українське риболовецьке судно було виявлено поза цією зоною, тому факти вчинення кримінально-караного вчинку на території Російської Федерації відсутні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА