11:26 16.08.2013

Жителі Позняків у Києві вимагають припинити будівництво ЖК "Поетичний" та повернутися до розвитку соціальної інфраструктури району

2 хв читати

Жителі мікрорайону Позняки 4а в Дарницькому районі Києва виступають проти будівництва житлового комплексу "Поетичний" на перетині просп. Григоренка та вул. Здолбунівської, а також мають намір домагатися в судових інстанціях скасування рішення Київради про новий план забудови мікрорайону.

Як повідомляється в прес-релізі ініціативної групи мешканців, вони готують судовий позов із метою зупинення будівництва та скасування рішення Київради від 25 грудня 2012 року "Про затвердження ДПТ у районі вулиць Тепловозної, Здолбунівської, Драгоманова в Дарницькому районі м. Києва".

Згідно з повідомленням, забудовник житлового комплексу ПАТ "Домобудівний комбінат №4" ("ДБК №4", Київ) уже другий місяць провадить будівництво житлового комплексу з використанням усієї будівельної техніки без дозволу на здійснення будівельних робіт.

Жителі також посилаються на офіційну відповідь Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Києві (ДАБК), в якій зазначено, що "ДБК №4" у квітні цього року подав дов ДАБК декларацію про початок виконання підготовчих робіт, при цьому ДАБК не повідомляє про видачу дозволу на будівництво. Не зазначено номер дозволу на будівельно-монтажні роботи і на інформаційному щиті, нещодавно розміщеному на будмайданчику ЖК "Поетичний".

Агентству "Інтерфакс-Україна" поки що не вдалося отримати коментарі щодо цієї інформації від "ДБК №4" та Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК).

"У зв'язку з грубим порушенням містобудівного законодавства жителі мікрорайону звернулися до Дарницької прокуратури, Дарницької райдержадміністрації та ДАБК із метою зупинення незаконного будівництва. Якщо ніяких заходів не буде вжито, жителі залишають за собою право пікетувати це будівництво, наслідуючи приклад жителів Деснянського району столиці, які нещодавно добилися анулювання будівництва на вул. Маяковського, 4, а також приклад жителів Березняків, що протестами добилися реакції силових органів та міської влади", - йдеться в повідомленні.

Ініціативна група жителів зазначає, що єдиний об'єкт соціального призначення, передбачений в нинішньому проекті забудови мікрорайону 4а, - дитячий садок - пропонується розмістити за 35 м від торговельно-розважального центру площею 35 тис. кв. м, за 7-10 м від відкритої автостоянки, що суперечить чинним будівельним, санітарним та епідеміологічним нормам.

У повідомленні також зазначено, що згідно з планом забудови мікрорайону 4-а, затвердженим у 2005 році, в ньому мало бути побудовано, зокрема, школу на 1,08 тис. місць і дитячу лікарню на 500 ліжок із поліклінікою. Проте, згідно з ухваленим у 2012 році новим планом забудови, ініційованим КМДА і затвердженим Київрадою 25 грудня 2012 року, на місці перерахованих соціальних об'єктів планується будівництво згаданого житлового будинку на 25 поверхів і торговельно-розважального центру "Ашан".

"Це означає, що створено більш ніж 100-відсоткову нестачу первинного обслуговування жителів - шкіл, дитсадків, медичних закладів, що створює сильне соціальне напруження в Дарницькому районі", - зазначають мешканці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА