16:27 27.08.2013

Міліція встановила місцезнаходження екс-ректора Мельника і готується до його затримання та екстрадиції - Захарченко

2 хв читати

Правоохоронці встановили місцезнаходження колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника і готуються до його затримання та подальшої екстрадиції на територію України, повідомив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко журналістам у вівторок.

"Місцезнаходження пана Мельника встановлено. Нині відбувається відповідна процедура для подальшої його екстрадиції на територію України", - сказав міністр.

При цьому глава МВС не уточнив, в якій саме країні планується затримання П.Мельника. Він нагадав, що екс-ректора було оголошено в міжнародний розшук.

"Наші колеги займаються його затриманням, тому я зараз завчасно, перш ніж його буде затримано, не говоритиму, де він перебуває", - пояснив міністр.

Як повідомлялося, П.Мельника затримали 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав й отримав від двох українців хабарі розміром 40 тис. грн і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до свого вишу.

Печерський райсуд Києва 1 серпня обрав П.Мельнику запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. П.Мельнику заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

На екс-ректора 7 серпня наділи електронний браслет. П.Мельник став першою високопоставленою особою та першим арештантом у Київській області, стосовно якого було застосовано такий спецзасіб.

Водночас 9 серпня стало відомо, що П.Мельник утік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня його було оголошено в міжнародний розшук за лінією Інтерполу.

16 серпня в ЗМІ з'явилася інформація, що екс-ректора затримали білоруські прикордонники та передали його українським колегам. В українському прикордонвідомстві спростували цю інформацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА