10:22 02.09.2013

Тітушка, Пшука і Приходька, обвинувачених у побитті журналістів, засуджено до умовних термінів - рішення суду

2 хв читати
Тітушка, Пшука і Приходька, обвинувачених у побитті журналістів, засуджено до умовних термінів - рішення суду

Вадима Тітушка, Сергія Приходька та Михайла Пшука, яких обвинувачують у побитті журналістів 18 травня в центрі Києва, засуджено умовно.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення ухвалив Шевченківський райсуд Києва в понеділок.

Суд затвердив умови угоди про примирення, укладеної між обвинуваченими та постраждалими, і засудив В.Тітушка до позбавлення волі терміном на три роки зі звільненням від виконання призначеного покарання терміном на два роки. М.Пшука і С.Приходька засуджено до двох років обмеження волі з відстроченням терміну виконання рішення на один рік і шість місяців.

Крім того, відповідно до мирової угоди, кривдники мають солідарно відшкодувати матеріальну шкоду журналістці "5 каналу" Ользі Сніцарчук у сумі 707 грн, фотографу видання "Коммерсант" Владиславу Соделю - 1613 грн.

Також В.Тітушко має виплатити матеріальну шкоду журналістам по 11 тис. грн кожному, а М.Пшук і С.Приходько - солідарно по 4 тис. грн. При цьому кошти, внесені В.Тітушком як застава, будуть спрямовані на відшкодування моральної шкоди.

Як повідомлялося, 18 травня вдень на вул. Великій Житомирській у Києві виник конфлікт між представниками опозиції та групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті декілька людей дістали тілесних ушкоджень.

Під час інциденту постраждали журналістка "5 каналу" Ольга Сніцарчук та фотограф видання "Коммерсант" Владислав Содель.

Бійка трапилася під час акції опозиції "Вставай, Україно!" (на Софійській площі) та мітингу під егідою Партії регіонів (на Європейській площі). Інцидент стався поряд із будівлею київського главку МВС.

Міліція проводила службове розслідування у зв'язку з інформацією про неналежну реакцію співробітників міліції на інцидент і за результатами розслідування притягнула кількох керівників середньої ланки до дисциплінарної відповідальності. Також було звільнено заступника начальника столичного главку та керівника київського "Беркута".

21 травня за підозрою в хуліганстві на акціях затримали жителя Київської області Вадима Тітушка. 22 травня Шевченківський райсуд ухвалив рішення відпустити його під заставу в 22,94 тис. грн. В.Тітушку та ще трьом підозрюваним інкримінували правопорушення за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання роботі журналістів) КК України.

30 серпня троє підсудних у справі про побиття журналістів 18 травня в Києві В.Тітушко, С.Приходько та М.Пшук підписали з потерпілими мирову угоду.

За текстом угоди, В.Тітушко згоден на покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки, М.Пшук і С.Приходько на два роки обмеження волі з випробувальним терміном у півтора року. Також підсудні погодилися на виплату компенсації та публічне вибачення перед постраждалими. Вони вибачилися перед журналістами на камери присутніх телеканалів після засідання суду 30 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА