13:16 08.09.2013

Компартія організувала в Києві збори щодо проведення всеукраїнського референдуму стосовно вступу України до союзу в рамках Євразійського економічного співтовариства

2 хв читати

У Києві на стадіоні "Спартак" розпочали роботу збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму стосовно вступу України в союз у рамках Євразійського економічного співтовариства, повідомляє прес-служба Компартії України.

У прес-службі розповіли, що серед питань, які розглядають на зборах, питання "про доцільність проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу (приєднання) України до Євразійського економічного співтовариства", "точне формулювання питання, що пропонується винести на всеукраїнський референдум за народною ініціативою", "утворення персонального складу ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою" та "призначення уповноваженого представника ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою".

За даними прес-служби Компартії, на збори прибули 2508 осіб із усіх областей України, а також Києва та Севастополя.

Головою зборів було обрано керівника парламентської фракції комуністів Петра Симоненка. Також на зборах був присутній член Центральної виборчої комісії Юрій Донченко.

Водночас у прес-службі КПУ повідомили, що учасники зборів одностайно ухвалили рішення про доцільність проведення всеукраїнського референдуму.

На зборах було затверджено точне формулювання питання, яке пропонується винести на всеукраїнський референдум за народною ініціативою. Питання звучатиме так: "чи Підтримуєте Ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації?".

Як повідомлялося, КПУ 16 серпня подала до ЦВК повідомлення про намір провести збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу (приєднання) України до Митного союзу 14 вересня.

Європейська партія України 29 серпня звернулася до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою заборонити КПУ організовувати всеукраїнський референдум. Як забезпечення позову суд заборонив КПУ організовувати і проводити збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу України в МС.

Водночас народний депутат України Оксана Калетник (фракція КПУ) у п'ятницю, 6 вересня, заявила в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", що комуністи не мають наміру відступати від ідеї проведення всеукраїнського референдуму про приєднання України до Митного союзу.

Вона наголосила, що КПУ оскаржуватиме рішення Окружного адміністративного суду Києва, який заборонив Компартії проводити збори щодо референдуму зі вступу України до Митного союзу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА