18:18 12.09.2013

Договір про створення ТОВ "ЗТМК" з ФДМ є чинним - Group DF

3 хв читати

Договір між компанією Tolexis Trading Limited, що входить до Group DF Дмитра Фірташа, і Фондом держмайна (ФДМ) про створення ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" (ЗТМК) є чинним, заявили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Group DF, коментуючи інформацію ФДМ про втрату договором сили.

"Цей договір дійсний, і юридичних підстав для проведення повторного конкурсу із залучення інвестора в ТОВ "ЗТМК" немає" , - зазначається в письмовому коментарі прес-служби.

"Group DF зробила всі необхідні кроки для створення ТОВ і очікує, що цей процес буде завершено", - наголошується в документі.

У групі нагадали, що відповідно до положень підписаного з ФДМ договору, строк його дії завершується в результаті повного виконання учасниками договору своїх зобов'язань щодо створення ТОВ і повним виконанням інших зобов'язань, закріплених у цьому договорі та додатках до нього.

"Дію договору може бути зупинено достроково за згодою всіх його учасників або за рішенням суду у випадках, встановлених чинним законодавством України", - додали в Group DF.

Як повідомлялося, вранці в четвер начальник управління міждержавних майнових відносин та інвестиційної діяльності ФДМ Євген Асташев заявив на засіданні спецкомісії Верховної Ради з питань приватизації в Києві, що підписаний 22 лютого 2013 року договір про створення ТОВ на базі активів держпідприємства ЗТМК втратив чинність. "На сьогоднішній день втратив силу договір, що діяв три місяці, оскільки у разі, якщо учасники договору не вживають спільних дій зі створення ТОВ, вони звільняються від зобов'язань за цим договором", - сказав представник Фонду.

Він не уточнив, яких подальших заходів можуть вжити сторони.

За його словами, ФДМ завершив повторну оцінку вартості цілісного майнового комплексу (ЦМК) ЗТМК, що становила 749,164 млн грн (без ПДВ).

Під час засідання комісії її учасники зазначали, що в подальшому можливе як переукладання договору між сторонами, так і оголошення нового конкурсу із залучення інвестора, але це перебуває в повноваженнях Кабміну.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів № 955 від 3 жовтня 2012 року, ТОВ "ЗТМК" створюється шляхом внесення до його статутного капіталу ЦВК державного підприємства "ЗТМК". Держчастка у новоствореному ТОВ має бути не меншою 51%.

Tolexis Trading було відібрано за підсумками конкурсу. Group DF мала внести до статутного капіталу ТОВ "ЗТМК" 718,3 млн грн в обмін на 49%, а також 160,9 млн грн для фінансового забезпечення технічної модернізації виробництва.

Однак влітку цього року ФДМ відібрав ПП "Бюро Маркуса" (Київ) для повторної оцінки ЦВК ЗТМК для створення ТОВ з інвестором. Рік тому цей же оцінювач оцінив цей об'єкт у 718,3 млн грн.

Як пояснив тоді агентству виконавчий директор Group DF Борис Краснянський, Фонд держмайна зобов'язаний здійснити переоцінку відповідно до законодавства про оціночну діяльність. "На жаль, розробка установчих документів та їх узгодження затяглися на більш ніж шість місяців з дати оцінки. Ми не очікуємо якихось глобальних змін ціни, оскільки для цього відсутні будь економічні передумови, і як і раніше, мають намір підписати установчий договір з державою, із внесенням у статутний капітал створюваного підприємства раніше заявлену суму", - сказав Б.Краснянський.

ЗТМК - єдиний в Україні та Європі виробник металевого губчастого титану. Проектна потужність комбінату - 20 тис. тонн на рік, однак через зношування виробничих фондів підприємство наразі може випускати 10 тис. тонн губки.

Титановий бізнес Group DF представлений такими підприємствами: ПрАТ "Кримський Титан" (Армянськ, АРК), "Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат" (Житомирська обл.), "Вільногірський гірничо-металургійний комбінат" (Вільногірськ Дніпропетровської обл.), "Міжрічинський гірничо-збагачувальний комбінат", "Валки - Ільменіт". Крім того, група планує стати інвестором ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА