19:03 17.09.2013

АМК офіційно заявляє про картель понад десятка роздрібних мереж за участю "АСНільсен Юкрейн"

2 хв читати

Антимонопольний комітет України (АМКУ) у рамках розпочатого у травні 2012 року розслідування обвинувачує понад десяток великих торговельних мереж в антиконкурентних узгоджених діях, результатом яких, зокрема, стало підвищення цін у торговельних мережах на продукти харчування в 2010-2011 роках.

"При цьому відповідачі узгоджували між собою формат взаємодії з постачальниками, що зачіпало інтереси останніх, тим самим створивши картель, в центрі якого знаходиться ТОВ "АСНільсен Юкрейн", - йдеться в повідомленні АМКУ у вівторок.

Відомство зазначає, що мережі вимагали від постачальників відстрочення платежів (до 120 днів) й оплати додаткових послуг (реклама, бонуси тощо), які сягають 5-10% від вартості поставленого товару.

АМКУ уточнює, що 4 вересня цього року було завершено попередній етап збору та аналізу доказів у справі, і тепер відповідачі, ознайомившись із матеріалами подання з попередніми висновками, мають право подати комітету свої міркування та зауваження для ухвалення рішення у справі.

На сьогодні роздрібні оператори звернулися до комітету з клопотанням відкласти ухвалення рішення у справі на другу половину жовтня у зв'язку з великим обсягом обробки подання, повідомляє антимонопольне відомство.

Воно уточнює, що відповідачами є 20 компаній (деякі з них пов'язані одна з одною - ІФ): ТОВ "Фоззі-Фуд", ТОВ "Фора", ТОВ "Ашан Україна Гіпермаркет", ТОВ "Фудмаркет", ТОВ "ЕКО", ПІІ "БІЛЛА-Україна", ТОВ "Край-2", ПрАТ "Фуршет", ДП "Фуршет Центр", ДП "Сеть-Маркет", ДП "Мережа-Трейд", ДП "Терра-Трейд", ДП "Продмережа", ТОВ "НОВУС Україна", ПрАТ "Ікс 5 Рітейл Груп Україна", ТОВ "Спар-Центр", ТОВ "Бімаркет", ТОВ "МЕТРО Кеш енд Керрі Україна", ТОВ "АТБ-маркет", ТОВ "Адвентіс".

Раніше в. о. голови АМКУ Рафаель Кузьмін заявляв, що санкції за порушення антимонопольного законодавства в частині картельних угод між учасниками ринку продуктового роздробу загрожують рітейлерам штрафами розміром до 10% від річного обороту компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА