15:05 25.09.2013

В Європарламенті наразі не впевнені, чи буде заслухано звіт місії Кокса-Квасневського 15 жовтня

2 хв читати

Нині ще рано говорити, коли буде представлено звіт спостережної місії Європейського парламенту у складі екс-голови ЄП Пета Кокса та екс-президента Польщі Александра Квасневського та в якому вигляді, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Європейському парламенті у Брюсселі в середу.

Водночас співрозмовник агентства зазначив, що спостерігачів запрошено на конференцію президентів Європейського парламенту, яку заплановано на 15 жовтня. Він також нагадав, що раніше звіт місії було перенесено з 15 вересня на 15 жовтня.

"Всі опції нині відкриті, оскільки ситуація розвивається дуже динамічно й залежить від того, що відбувається в Україні", - наголосив співрозмовник агентства.

Він уточнив, що наразі не можна говорити, чи буде представлено 15 жовтня звіт місії та в якому вигляді, так само як і не можна говорити про те, буде продовжено мандат місії чи роботу місії буде припинено.

Як повідомлялося, 21 жовтня відбудеться засідання Ради ЄС, на якому очікується рішення європейської сторони щодо підписання угоди про асоціацію з Україною.

Пет Кокс і екс-президент Польщі Александр Квасьневский стали спостерігачами від Європарламенту в судових процесах над Ю.Тимошенко й розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей було досягнуто між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їхній мандат було розширено: крім справ Ю.Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього тимчасового виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня доповідь місії обговорювалося в Страсбурзі в рамках засідання Конференції президентів Європейського парламенту. Як повідомив президент ЄП Мартін Шульц, за підсумками дискусії було ухвалено рішення про продовження місії до вересня цього року.

П.Кокс на зустрічі з М.Азаровим 21 вересня припустив, що роботу моніторингової місії Європарламенту може бути продовжено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА