12:15 22.10.2013

Прокурори не виявили порушень у будівництві полігона ТПВ біля Харкова

2 хв читати

Прокурорська перевірка законності будівництва нового полігона твердих побутових відходів (ТПВ) на місці звалища в м. Люботині (24 км від Харкова) порушень не виявила, повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"Виконавчий комітет Люботинської міськради розробив "Детальний план території комплексу з управління комунальними відходами в м. Люботині Харківської області". Цей документ погодили Державна санітарно-епідеміологічна служба України та органи державної виконавчої влади, які надали позитивні висновки", - цитує прес-служба заступника прокурора Харківської області Леоніда Лахтюка.

У повідомленні зазначається, що наразі розробляється робочий проект будівництва полігона, зокрема розділ "Оцінка впливу на навколишнє середовище".

"Будівництво полігона можливо буде розпочати тільки після остаточного затвердження цього проекту, а також отримання позитивних висновків низки державних експертиз з обов’язковим урахуванням громадської думки", - наголосив Л.Лахтюк.

Водночас у результаті перевірки, проведеної на вимогу прокуратури фахівцями Держсанепідслужби в Харківській області, було виявлено численні порушення в експлуатації наявного звалища. Зокрема, відсутній земляний рів за периметром, немає дезінфекційного бар’єра та газовідвідних свердловин, відходи складаються хаотично.

У зв’язку з цим першого заступника люботинського міського голови та начальника управління комунального майна міської ради притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів. Останньому також внесено подання про усунення порушень.

Як повідомлялося, жителі м. Люботина пікетували міськраду з вимогою внести до порядку денного опитування про заборону будівництва полігона ТПВ.

За словами протестувальників, новий полігон розміщуватиметься лише за 200 м від житлових будинків, тоді як, відповідно до санітарних норм, мінімальна відстань становить 1 км. Вони також побоюються, що сюди звозитимуть сміття з інших населених пунктів, й екологічна ситуація в місті значно погіршиться.

Міський голова Люботина Володимир Теличко стверджує, що полігон буде побудовано на місці звалища, що існує з 1960-х років, відповідно до всіх вимог законодавства, й обслуговуватиме він лише Люботин. За його словами, проект передбачає сортування та часткову переробку сміття.

Раніше голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що полігон твердих ТПВ у м. Люботині планується побудувати у рамках приватно-державного партнерства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА