10:24 23.10.2013

Станцію метро "Теремки" в Києві планується добудувати за 500 млн грн кредитних коштів

2 хв читати
Станцію метро "Теремки" в Києві планується добудувати за 500 млн грн кредитних коштів

Будівництво станції столичного метрополітену "Теремки" планується завершити за рахунок залученого кредиту на суму 500 млн грн, повідомила секретар Київської міської ради Галина Герега.

"За рахунок кредитів, залучених під державні гарантії, передбачається спрямувати ще 500 млн грн на завершення будівництва станції метро "Теремки", - повідомила Г.Герега на брифінгу перед початком засідання Київради в середу.

За її словами, відповідний проект рішення про внесення змін до бюджету Києва на поточний рік, який передбачає залучення цього кредиту, буде внесено на засідання.

Також, за її словами, на будівництво станції "Теремки" з міського бюджету буде додатково виділено 70 млн грн та ще 5 млн грн на реконструкцію транспортної розв'язки на Поштовій площі. Також за рахунок коштів, передбачених постановою Кабінету Міністрів, буде збільшено асигнування на будівництво Подільського мостового переходу на суму 167,4 млн грн.

Раніше Київська міськдержадміністрація повідомляла, що зазначений кредит для добудови станції "Теремки" планується взяти на 60 місяців під процентну ставку, яка не перевищуватиме 10% річних. Погашення запозичення здійснюватиметься за рахунок власних коштів Київського метрополітену.

Віддавати в заставу банку об'єкти комунальної власності міста за наданий кредит не планується.

На бюджет столиці лягає лише плата за надання держгарантій, що становить 0,001% річних від залишку суми гарантійних зобов'язань.

Загалом, за словами Г.Гереги, до порядку денного Київради на середу внесено 210 питань, із них 31 - загальне, 46 - щодо власності та 132 - стосовно землекористування та містобудування.

Зокрема, за її словами, передбачається ухвалити рішення, яким буде надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою про закріплення за КП "Святошинське лісопаркове господарство" земель Біличанського лісу.

Відповідаючи на запитання про можливе блокування та штурм Київради, Г.Герега висловила нерозуміння позиції людей, які до цього вдаються. "На сьогодні ми всі працюємо - депутатським корпусом погоджено - і опозиційні депутати, і позафракційні, і всі інші фракції. І ми закликаємо до конструктивної роботи", - наголосила вона.

Г.Герега зазначила, що Київрада вже близько чотирьох місяців не працює в нормальному режимі. За її словами, до кінця року необхідно налагодити нормальну роботу Київради і "завершити фінансовий рік без боргів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА