11:46 23.10.2013

Виплата зарплати фінансуватиметься вчасно та в повному обсязі, обіцяє Азаров

2 хв читати
Виплата зарплати фінансуватиметься вчасно та в повному обсязі, обіцяє Азаров

Проблеми в окремих секторах української економіки впливають на виконання держбюджету, але соціальні видатки бюджету та виплата заробітної плати фінансуватимуться вчасно та в повному обсязі, запевняє прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Очевидно, що проблеми в окремих секторах економіки прямо впливають на виконання бюджету. Те, що ми поки що не досягли очікуваного відновлення зростання в реальному секторі економіки, обмежує можливості бюджету здійснювати всі заплановані видатки, але у нас є досвід вирішення таких проблем, напрацьовано механізми. Зараз усі ці механізми, всі можливості наповнення держбюджету треба виконати повною мірою", - сказав М.Азаров, відкриваючи засідання уряду в середу.

Прем'єр зазначив, що, незважаючи на це, уряд має всі можливості безперебійно фінансувати видатки соціального характеру. "За дев’ять місяців поточного року соціальні видатки із загального фонду державного бюджету профінансовано у сумі понад 213 млрд грн, що на 12% більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Гарантовано, що так буде і далі: соціальні видатки бюджету та виплата зарплати фінансуватимуться безумовно", - додав М.Азаров.

Він висловив жаль, що були випадки затримок виплат окремим категоріям громадян, і за це влада має вибачитися перед людьми, але висновки зроблено, і надалі проблем бути не повинно.

Окрім цього, глава уряду нагадав, що Кабмін повністю розрахувався за вересень за страховими виплатами: по вагітності і пологам, щомісячним і одноразовим страховим виплатам постраждалим на виробництві та членам їхніх сімей, витратами на медичний, спеціальний догляд за інвалідами.

М.Азаров наголосив, що персональну відповідальність за здійснення своєчасно та в повному обсязі соціальних виплат несуть міністр соціальної політики Наталія Королевська та міністр фінансів Юрій Колобов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА