16:09 23.10.2013

У ДКАУ розраховують переконати керівництво держави в недоцільності закриття оборонної програми створення нового ОТРК

2 хв читати

У Державному космічному агентстві України впевнені в недоцільності закриття державної цільової оборонної програми створення нового оперативно-тактичного ракетного комплексу (ОТРК) - БФРК "Сапсан", повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова ДКАУ Юрій Алексєєв.

"Збройним силам країни потрібна сучасна зброя стримування. Наші оцінки програми БФРК "Сапсан" передано на розгляд керівництва держави", - сказав він.

Державну цільову оборонну програму зі створення нового українського ОТРК - багатофункціонального ракетного комплексу (БФРК) "Сапсан" затвердив уряд України в листопаді 2011 року. Обсяг держфінансування програми до 2020 року становить 6,6 млрд грн.

У серпні керівництво Міноборони України заявило, що відмовилося від реалізації програми.

Як заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, як альтернатива БФРК "Сапсан" розглядається, за його словами, ракетний комплекс розробки ДККБ "Луч", що вже показав гарні результати за підсумками попередніх випробувань.

Як повідомив голова військового відомства, Міноборони вже надало свій негативний висновок щодо "Сапсану" і очікує остаточного рішення РНБО України.

БФРК "Сапсан" має об'єднати в собі властивості тактичних і оперативно-тактичних ракетних комплексів, а також ракетних систем залпового вогню.

Заявлена розробником - ДКБ "Південне" (КБП, Дніпропетровськ) дальність ураження ракет комплексу - до 280 км. Ескізний проект БФРК було затверджено у 2009 році. Узяття комплексу на озброєння ЗС України, згідно з раніше озвученими МО планами, було заплановано на 2016 рік.

З огляду на те, що замовник і розробник так і не оформили угоду про початок етапу технічного проектування БФРК, у представників ракетно-космічної галузі викликав подив докір військових у відсутності конструкторської документації та дослідного зразка виробу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА