17:50 25.10.2013

Неподання Росcпоживнаглядом акта перевірки кондитерських фабрик Roshen порушує міжнародне законодавство - "Укркондпром"

2 хв читати

Асоціація "Укркондпром" вважає порушенням міжнародного і російського законодавства неподання Росспоживнаглядом акта перевірки кондитерських фабрик корпорації Roshen в Україні.

"Це є прямим порушенням міжнародного і російського законодавства, що регламентує процедури інспектування", - процитовано в п'ятницю в повідомленні асоціації слова голови "Укркондпрому" Олександра Балдинюка.

За його словами, під час перевірок інспекторами Росспоживнагляду українських фабрик Roshen не було виявлено жодних системних порушень.

"Інспектори дуже ретельно шукали порушення на фабриках "Рошен", але нічого суттєвого не змогли знайти", - констатував президент "Укркондпрому".

Згідно з повідомленням, Росспоживнагляд підтвердив високий рівень організації виробництва та технологічного процесу на фабриках підприємства, а також належний контроль якості та безпеки продукції.

А.Балдинюк зазначив, що згідно з російськими нормативними документами, акт перевірки оформлюється безпосередньо після її завершення. Водночас підприємство, що перевіряють, має право внести свої заперечення щодо положень акта, підписати його і отримати копію цього документа.

Президент "Укркондпрому" висловив занепокоєння з приводу того, що до складу інспекційної групи Росспоживнагляду входили представники російського конкуруючого підприємства. Це, на думку керівника асоціації кондитерів, становить загрозу використанню таких перевірок як інструменту промислового шпигунства проти українських підприємств.

Як повідомлялося , Росспоживнагляд у липні поточного року заборонив постачання до Росії шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції.

У середині серпня на переговорах у Москві тоді ще керівник Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко і міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк домовилися про механізм повернення кондитерської продукції Roshen на ринок Росії. Тоді ж було заплановано інспекцію чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Після інспекції відомство готове було допустити українську продукцію на ринок РФ, але з контролем кожної партії.

Росспоживнагляд 22-25 жовтня інспектував фабрики корпорації Roshen, але за даними Мінагрополітики України, не надав офіційного акту за результатами перевірки.

Г.Онищенка звільнено з посади голови Росспоживнагляду у зв'язку із заершенням строкового річного договору, укладеного з ним після досягнення 60-річного віку, і призначено помічником голови уряду. Виконувачем обов'язків керівника відомства призначено Ганну Попову.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА