16:31 26.10.2013

Книгу про життя відомих українців різних епох у Росії презентували в Києві

1 хв читати

Книгу "Українці в Росії" академіка Національної академії наук України (НАНУ), історика Петра Толочка презентували у п'ятницю ввечері в Києві.

"Через цю свою роботу я намагався показати, що українці та росіяни протягом нашої історії, принаймні, чотирьох століть, про які я пишу (17-20-го століття - ІФ), були абсолютно рівноправними творцями спочатку Російської імперії та російської культури, а в радянський час - і радянської культури", - сказав автор про свою працю на під час презентації книги, яка відбулася в президентському фонді Леоніда Кучми "Україна".

У свою чергу директор Інституту історії НАНУ Валерій Смолій зазначив: "Книга написана легко, доступно, але це не означає, що вона написана несерйозно".

Праця присвячена впливу відомих українців на культуру і державність Росії у XVII-XX століттях. Так, у книзі автор описує діяльність таких особистостей, як Богдан Хмельницький, гетьман Іван Мазепа, ректор Києво-Могилянської академії Феофан Прокопович, композитор Дмитро Бортнянський, письменники Іван Котляревський, Микола Гоголь, Тарас Шевченко, секретар ЦК КПРС Микита Хрущов, кінорежисер Олександр Довженко.

Крім того, П.Толочко наводить текст документів XVII століття, які свідчать про добровільне переселення українців на територію Росії.

Книгу видало видавництво "Адеф-Україна" накладом 500 примірників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА