14:29 28.10.2013

Суд над міліціонерами, які допустили втечу ректора Мельника, допитав першого свідка

2 хв читати

Броварський міськрайонний суд допитав першого свідка у справі за обвинуваченням двох міліціонерів, недбальство яких спричинило втечу екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", першим свідком, допитаним у судовому засіданні в понеділок, був слідчий Олег Зайцев.

За клопотанням держобвинувачення допит відбувся в закритому режимі, оскільки, на думку прокурора, свідок міг повідомити суду секретну інформацію. Таким чином, невідомо, про що саме розповів у своїх двогодинних свідченнях О.Зайцев.

Як повідомлялося, екс-ректора затримали 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до свого вишу.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. П.Мельнику заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

7 серпня на екс-ректора одягнули електронний браслет. Водночас, за даними правоохоронців, процедура була швидкою: правоохоронці ще налаштовували програму, без якої пристрій не працює. П.Мельник був першим високопосадовцем і першим арештантом у Київській області, щодо якого було застосовано такий спецзасіб.

Тим часом, 9 серпня стало відомо , що П.Мельник зник з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня його було оголошено в міжнародний розшук за лінією Інтерполу.

Наприкінці серпня прокуратура Київської області повідомила про підозру двох службових осіб органів внутрішніх справ у службовому недбальстві (ч. 2 ст. 367 КК України), через що П.Мельнику вдалося втекти з-під домашнього арешту. Санкція за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. Підозрювані міліціонери свою провину не визнають, але готові давати свідчення в суді.

Кілька разів суд переносив слухання через хворобу В.Удовиченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА